Volledig scherm
Een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen, dinsdag gefotografeerd op de Krommedijk. © Patrick Verheij

Elf verdwaalde vrachtwagens met gevaarlijke stoffen betrapt binnen bebouwde kom

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft maandag en dinsdag in Dordrecht en Zwijndrecht elf chauffeurs van de weg geplukt, die met gevaarlijke stoffen door de bebouwde kom reden.

De vrachtwagens reden waarschijnlijk door de twee gemeenten als gevolg van de afsluiting van de Wantijbrug in de N3, sinds afgelopen zondag. De N3 is vaste route voor vrachtwagens met gevaarlijke stoffen. Maar omdat die dus onbegaanbaar is en chauffeurs gaan zoeken naar alternatieve routes zijn ze in Zwijndrecht en Dordrecht terechtgekomen.

Het artikel gaat verder onder de tweet.

Vrachtverkeer met gevaarlijke stoffen wordt omgeleid via de A27 bij Gorinchem om op de plaats van bestemming te komen.

Chauffeurs mogen daardoor alleen via het Basisnet rijden, een netwerk van hoofdwegen die door het rijk zijn aangewezen als routes voor het transport van gevaarlijke stoffen. Het is bovendien afhankelijk van hun lading of ze alle wegen in het Basisnet kunnen gebruiken. Zo mogen niet alle gevaarlijke stoffen via de Drechttunnel, de Noordtunnel en de Kiltunnel worden vervoerd.

ILT kondigde voor de afsluiting al aan dat er extra gecontroleerd zou worden, met name op de Stadsbrug tussen Zwijndrecht en Dordrecht en de Drechttunnel. ILT kan op dit moment geen toelichting geven. De boete voor chauffeurs bedraagt normaal gesproken afhankelijk van de lading minimaal 500 euro. Onduidelijk is of de chauffeurs bekeurd zijn.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Moet Dordrecht straatmuzikanten weer toestaan?

  • Ja, met volledige vrijheid voor de muzikanten (24%)
  • Ja, maar alleen met een vergunning op vaste plekken en vaste tijdstippen (38%)
  • Nee, weg met die herrie (30%)
  • Wel of geen muziek, het is mij om het even (8%)
683 stemmen