Volledig scherm
De afsluiting van de Bankastraat komt deels te vervallen. © Gemeente Dordrecht

Gemeente past afsluiting Bankastraat vanwege Wantijbrug deels aan

Nu de Wantijbrug tien weken dicht is, houdt de gemeente Dordrecht de situatie op de weg scherp in de gaten. Op één getroffen maatregel komt de gemeente nu terug. Voor een gedeelte althans.

De afsluiting van de Bankastraat bij het Halmaheiraplein is aangepast. De afsluiting moet sluipverkeer via de Bankastraat voorkomen, maar ‘s avonds en ‘s nachts is van sluipverkeer volgens de gemeente nauwelijks sprake. Tussen 19.00 en 07.00 uur en in het weekend is de weg weer open. Gemeente Dordrecht: ,,Bewoners kunnen zo makkelijker bij hun huis komen.”

De inzet van extra verkeersregelaars op plekken als de Noordendijk en de Oranjelaan is deze eerste weken van de afsluiting eveneens onder de loep genomen. Tijden zijn aangepast omdat bleek dat de verkeersregelaars niet de hele dag nodig zijn. 

Open voor suggesties

De gemeente blijft monitoren en dingen bijstellen als dat nodig is. Camera’s en mensen op straat voorzien de gemeente van informatie. Ook via de telefoon en sociale media krijgt de gemeente suggesties.

Over het afsluiten van de Bankastraat was in de aanloop naar de werkzaamheden aan de Wantijbrug veel te doen. Ondernemers van het Vogelplein waren bang zo veel klanten kwijt te raken en bewoners van de Reeweg Oost vreesden voor extra drukte in hun straat, omdat dat nu een logische sluiproute is.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Moet Dordrecht straatmuzikanten weer toestaan?

  • Ja, met volledige vrijheid voor de muzikanten (24%)
  • Ja, maar alleen met een vergunning op vaste plekken en vaste tijdstippen (38%)
  • Nee, weg met die herrie (30%)
  • Wel of geen muziek, het is mij om het even (8%)
683 stemmen