Volledig scherm
De Wantijbrug gaat tien weken op slot. © Peter Koster

Misschien gratis met de bus tijdens afsluiting van de Wantijbrug

Forenzen die vrezen voor opstoppingen tijdens de afsluiting van de Wantijbrug in Dordrecht kunnen straks misschien gratis met het openbaar vervoer naar hun werk.

Ze kunnen maximaal acht weken gebruik maken van de zogeheten ov-probeerpas. Helemaal zeker is het nog niet, zegt Monique Monster van De Verkeersonderneming. ,,In principe is er alleen nog maar geld voor dit project in 2019. Er is natuurlijk wel een kans dat het doorgaat, maar zeker is dat nog niet.’’ 

In De Verkeersonderneming werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, het Havenbedrijf Rotterdam, Metropoolregio Den Haag en Rotterdam en de gemeente Rotterdam samen aan bestrijding van files.

Tien weken

De Wantijbrug gaat tien weken dicht voor groot onderhoud, waardoor verkeer dat de Papendrechtse Brug op of af wil over de Merwedestraat moet. Die is juist drie weken geleden versmald om plaats te maken voor een busbaan.

Voorwaarde voor de pas is dat een forens minimaal drie dagen per week met de auto naar zijn werk gaat en dat de werkgever ook enthousiast is. De pas bestaat sinds dit najaar in Rotterdam, maar is daar nog niet erg in trek.

Volgende maand komen gemeenten en Rijkswaterstaat met maatregelen en voorstellen die ervoor moeten zorgen dat Dordrecht ook tijdens de afsluiting en het werk aan de N3 bereikbaar blijft.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
962 stemmen