Volledig scherm
In de nieuwe situatie moeten bestuurders rechtsaf om naar Breda te gaan. © Martin van Lonkhuijsen

Opletten geblazen bij nieuwe afrit Breda vanaf N3: niet meer linksaf maar rechtsaf

Bestuurders die vanaf de N3 richting Breda rijden, moeten af van de automatische piloot. Sinds dit weekend is de klaverbladlus in gebruik genomen.

Die houdt in dat weggebruikers nu rechts moeten voorsorteren om de A16 in de richting van Breda te bereiken. In de oude situatie moesten ze links voorsorteren om de toerit te nemen. De ingreep is onderdeel van de grootschalige aanpak van de kruising Rijksstraatweg/N217 tot en met de Laan van Europa.

,,Binnen dit project wijzigt de situatie na alle werkzaamheden. Dat is altijd wennen, maar dit is wel een flinke overgang’’, aldus Hanneke Derksen van Rijkswaterstaat.

Maatregelen

Rijkswaterstaat en Boskalis hebben maatregelen genomen om bestuurders hierop te attenderen. Ter hoogte van hotel Van der Valk staan aan weerszijden borden met de aanduiding ‘situatie gewijzigd’ en de borden met de nieuwe toerit. Verder is er een factsheet verspreid met de informatie en is nieuwe wegbelijning aangebracht.

Volgens rijinstructeur Martin van Lonkhuijsen leiden die maatregelen er echter niet toe dat alle bestuurders de situatie meteen snappen. ,,Mensen zijn het niet gewend’’, meent hij. ,,Ze rijden de afslag Breda voorbij en keren bij de Kiltunnel om.’’

Volledig scherm
Voor de werkzaamheden moesten bestuurders links voorsorteren om naar Breda te gaan. © Google streetview

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
969 stemmen