Ruben Kant bij de pont aan de Werkendamse kant waar hij sinds de afsluiting van de N3 stukken drukker is met mensen die de snelweg willen vermijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruben Kant bij de pont aan de Werkendamse kant waar hij sinds de afsluiting van de N3 stukken drukker is met mensen die de snelweg willen vermijden. © Cor de Kock

Reizigers gefrustreerd over lange wachtrijen bij de pont

De veerpont tussen Dordrecht en Werkendam gaat niet vaker dan vier keer per uur varen. Ondanks de ‘extreme drukte’ bij de dienst door de afsluiting van de N3, wil de exploitant het personeel niet te veel belasten. ,,Ik doe er soms wel twee uur over om thuis te komen’’, wanhoopt reiziger Ruben Kant (29) ondertussen.

Meerdere dagen per week reist Ruben Kant voor zijn werk bij een bedrijf in Werkendam heen en weer van Papendrecht richting Noord-Brabant. De kortste route voor hem is die via de veerpont bij de Kop van ‘t Land in Dordrecht. Of beter gezegd, wás de kortste route. Want sinds de afsluiting van de Wantijbrug op de N3 zijn de wachttijden bij de veerdienst flink opgelopen, zo beklaagt Kant zich.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht