Volledig scherm
Een taxibusje rijdt achteruit op de baan voor openbaar vervoer en hulpdiensten, omdat de slagboom niet voor hem geopend wordt. © AD

Rijkswaterstaat gaat strenger controleren op misbruik slagboom bij afgesloten Wantijbrug

Rijkswaterstaat controleert vanaf vandaag strenger op auto’s die ondanks de afsluiting toch over de Wantijbrug willen. Tot nu toe werden voertuigen die geen ontheffing hebben, maar wel het speciale telefoonnummer bellen toch doorgelaten. Dat is vanaf nu verleden tijd. Ze worden teruggestuurd.

Ook komt er cameratoezicht, zodat bestuurders die achter een voertuig met ontheffing (bussen, hulpdiensten) aanrijden, bekeurd kunnen worden. ,,Het begon echt de spuigaten uit te lopen’’, zegt woordvoerster Hanneke Derksen van Rijkswaterstaat.

Alleen voertuigen met een ontheffing mogen over deze rijbaan. Het gaat dan om hulpdiensten en openbaar vervoer, zodat bij de onvermijdelijke filevorming toch kunnen doorrijden.

,,Mensen gingen er steeds vaker misbruik van maken’’, zegt Derksen. ,,Dan reden ze over de busbaan, belden naar het telefoonnummer dat op een bord naast de weg stond en ging de slagboom omhoog, zodat ze de Wantijbrug tijdens de werkzaamheden toch over konden. Het werd ook te druk in onze verkeerscontroleruimte.’’ Rijkswaterstaat spreekt van ‘uitermate onveilig gedrag’. 

Het telefoonnummer is echter alleen bedoeld voor als de slagboom niet omhoog gaat, zodat bestuurders alsnog kunnen doorrijden. Normaal gesproken worden de kentekens automatisch herkend, waarna de boom omhoog gaat.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Moet Dordrecht straatmuzikanten weer toestaan?

  • Ja, met volledige vrijheid voor de muzikanten (24%)
  • Ja, maar alleen met een vergunning op vaste plekken en vaste tijdstippen (38%)
  • Nee, weg met die herrie (30%)
  • Wel of geen muziek, het is mij om het even (8%)
683 stemmen