De werkzaamheden aan de Wantijbrug duren tot 3 april.
Volledig scherm
De werkzaamheden aan de Wantijbrug duren tot 3 april. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Verkeersmaatregelen Wantijbrug vervallen vanwege stilte op de wegen door coronavirus

Het is rustig op de wegen vanwege het coronavirus, ook in Dordrecht. Om die reden wordt een aantal verkeersmaatregelen rondom de werkzaamheden aan de Wantijbrug door de gemeente ingetrokken.

Een aantal maatregelen, die voor de doorstroming en veiligheid zorgden, is volgens de gemeente nu niet echt meer nodig. De verkeersregelaars op de Noordendijk, Oranjelaan en bij het Halmaheiraplein verdwijnen. Door het sluiten van de scholen is de grootste stroom fietsers immers verdwenen.

De afsluiting op de Oranjelaan richting de Bankastraat en die bij het Halmaheiraplein vervallen ook. ,,Voor de vaste afsluitingen op de Singel en op de Baden Powelllaan kijken we nog een week de ontwikkeling van het verkeer aan en nemen daarna een besluit of deze afsluitingen ook weg kunnen”, aldus de gemeente.

Geen vrachtwagens

Het vrachtwagenverbod op de Provincialeweg blijft van kracht. De gemeente wil geen vrachtwagens door de stad die er niet echt moeten zijn. Ook de busbaan op de Oranjelaan blijft.

Het coronavirus heeft vooralsnog geen gevolgen voor de werkzaamheden aan de brug. ,,Het werk kan gewoon doorgaan”, meldt Hanneke Derksen, woordvoerder van Rijkswaterstaat. De bedoeling is dat de werkzaamheden op 3 april klaar zijn. Er is nog geen sprake van vertraging.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht