Volledig scherm
De werkzaamheden aan de Wantijbrug zijn deze week begonnen. © AD

Voorbereidend werk aan Dordtse Wantijbrug is begonnen

Het werk aan de Wantijbrug in de N3 bij Dordrecht is deze week begonnen. Werklui zijn onder meer bezig met de inrichting van de werkplaats.

Die bestaat onder meer uit een aantal drijvende pontons in het Wantij. Die zijn nodig om bijvoorbeeld de beweegbare delen van de brug te vervangen. Ook is een aantal keten geplaatst voor de werkers en voor de directievoering.

Het fietspad ter plaatse is afgesloten om ruimte te maken voor de werkplaats. Daarnaast is een nieuwe fietspad aangelegd, zodat fietsers toch van en naar de Staart kunnen. Het terrein is met hekken afgezet.

De brug gaat vanaf 19 januari op slot voor bijna al het verkeer. Alleen hulpdiensten en openbaar vervoer mag er tot en met 3 april overheen. Verwacht wordt dat dat voor veel overlast in de stad zal zorgen. Ieder etmaal komen 68.000 voertuigen over de Wantijbrug. Die moeten straks dus bijna allemaal een andere route kiezen.

De Wantijbrug gaat tweeënhalve maand op slot en dat gaat zorgen voor veel vertraging in de stad. Hoe bereid jij je daar op voor? Met de bus naar het werk of toch maar met trein, fiets of Waterbus? De redactie hoort graag je voornemens op dd.redactie@ad.nl.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen