Volledig scherm
Niet alle truckers houden zich aan het nieuwe vrachtwagenverbod op de Provincialeweg in Dordrecht. © Peter Koster

Vrachtwagens taboe op Provincialeweg tijdens afsluiting van Wantijbrug

De gemeente Dordrecht sluit de Provincialeweg per direct af voor vrachtverkeer, dat vanaf de N3 richting binnenstad wil rijden. Bij de afrit Merwedestraat van de N3 komen extra borden, die truckers op de omleiding via A15 en de A16 wijzen.

De afsluiting wordt aangegeven met borden. Ook is ze aangemeld bij de verschillende navigatiesystemen. De ervaring leert dat die dergelijke maatregelen snel oppakken, aldus de gemeente. 

De maatregelen moeten het sluipverkeer van vrachtwagens teruggaan. Veel chauffeurs proberen de afsluiting van de Wantijbrug te omzeilen door dwars door de stad te rijden, hoewel ze hier niets te zoeken hebben. Dat leidt tot gevaarlijke situaties. Zo is de rotonde Halmaheiraplein totaal niet op grote vrachtwagens berekend, terwijl daar bovendien veel fietsers rijden.

Totaalverbod onmogelijk

Volgens een woordvoerder van de gemeente is voor deze afsluiting gekozen omdat de meeste sluiptrucks op het Halmaheiraplein in noordelijke richting rijden. Vrachtwagens volledig verbieden is onmogelijk omdat winkels en bedrijven bevoorraad moeten kunnen worden. Gemeente en Rijkswaterstaat zonnen eerder op mogelijkheden om verkeersregelaars sluiptruckers van de weg te laten plukken, maar dat lijkt ondoenlijk.

Volledig scherm
Op de Provincialeweg wordt richting de Crayensteinstraat tijdelijk een vrachtwagenverbod ingesteld. Bij de verkeerslichten moeten truckers linksaf de N3 weer op. © Gemeente Dordrecht

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Moet Dordrecht straatmuzikanten weer toestaan?

  • Ja, met volledige vrijheid voor de muzikanten (24%)
  • Ja, maar alleen met een vergunning op vaste plekken en vaste tijdstippen (38%)
  • Nee, weg met die herrie (30%)
  • Wel of geen muziek, het is mij om het even (8%)
683 stemmen