Animatie van de westelijke rondweg bij Amersfoort
Volledig scherm
Animatie van de westelijke rondweg bij Amersfoort © AD

ProRail gaat de mist in bij aanbesteding westelijke rondweg

Spoorbeheerder ProRail heeft een fout gemaakt in de aanbestedingsprocedure van de Westelijke Ontsluiting in Amersfoort. Omdat het proces van inschrijving over moet, loopt de gunning twee maanden vertraging op. 

Het spoorbedrijf trekt na overleg met de gemeente Amersfoort, de andere opdrachtgever, de inschrijving voor de rondweg tussen de Stichtse Rotonde en de Amsterdamseweg in nadat twee gegadigden bezwaar aantekenden tegen de gang van zaken. Volgens de kandidaten was de puntentoekenning onduidelijk en mankeerde ook het nodige aan de tweede fase van de aanbesteding. De klachten waren gericht aan ProRail, omdat de spoorbeheerder de feitelijke aanbesteding  van het miljoenenproject voor zijn rekening neemt.     

De gecorrigeerde aanbesteding voor de Westelijke Ontsluiting wordt gepubliceerd op 18 februari, aldus het college. Geïnteresseerde aannemers kunnen zich vanaf die dag opnieuw aanmelden. De winnende partij wordt door de vertraging bekend in september en niet zoals eerder gedacht in juli. 

Of de aanleg van de weg vertraging oploopt door de aanbestedingsfout is onduidelijk. Het Amersfoorts college schrijft de gemeenteraad dat het overdoen van de inschrijving 'geen gevolgen heeft voor de benodigde periode van ontwerp en de planning van de uitvoering van het project'. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort