OM krijgt mail binnen over jokerdiefstal in Wie is de Mol?

updateEen diefstal is een serieuze zaak, ook als het in een televisieprogramma gebeurt. Dat dacht iemand vermoedelijk die vandaag het Openbaar Ministerie in Den Haag mailde met een vraag over het televisieprogramma Wie is de Mol? 

In het spelprogramma stal zanger Nielson een joker van Evelien de Bruijn. Evelien moest door de streek van Nielson het veld ruimen. Het OM kreeg daar een mailtje over. ,,De persoon vroeg ons naar onze mening over deze ‘diefstal’,” zegt Marilyn Fikenscher, persofficier van justitie. ,,Ik heb hem een mail teruggestuurd en daarin gezegd dat er op het Haagse parket ook veel ‘Molloten’ rondlopen en dat we de vraag dus best begrijpen, maar dat het ‘maar een spelletje is’.”

Het is geen dagelijkse praktijk dat er een dergelijke vraag binnenkomt bij het OM. ,,Dit is de eerste keer dat ik zo’n soort mail zie’’, aldus Fikenscher. De politie Feijenoord van het district Rotterdam-Zuid haakte in op het nieuws over het mailtje. Op twitter kwam de politie met een ludieke foto waarop te zien is dat Nielson, die in werkelijkheid Niels Littooij heet, alvast is aangehouden. ,,Zo blijven de kijkers geboeid kijken", aldus de politie.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (59%)
  • Nee (31%)
  • Geen mening (10%)
1226 stemmen