Carla van Driel droeg bij aan het leven van vele mensen, vertellen haar vriendinnen. Zij wist precies waar iemands talenten en krachten lagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Carla van Driel droeg bij aan het leven van vele mensen, vertellen haar vriendinnen. Zij wist precies waar iemands talenten en krachten lagen. © Privéfoto

Duizenden kinderen moeten hun theatermoeder Carla van Driel (61) missen

Van wieg tot grafMarkant, rebels en recht voor z’n raap. Als je Carla van Driel (61) een keer had ontmoet, vergat je haar nooit meer. De vaste theatermaakster van Jeugdtheater Hofplein was veel meer dan een regisseur en choreograaf: ze was de theatermoeder van duizenden kinderen. Op 13 februari overleed ze aan kanker.

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Schelvis fileert Feyenoord City: 'Dit komt uit de gemeente'
  Play

  Schelvis fileert Feyenoord City: 'Dit komt uit de gemeente'

 2. Samenvatting | ADO Den Haag - Feyenoord
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Feyenoord laat zich ringeloren bij hekkenslui­ter ADO

  2 mei

Rotterdam