Lenie Paauwe was altijd vrolijk en ook avontuurlijk (op de kleine foto is ze bijrijder van een motor). Ze genoot met volle teugen van het leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Lenie Paauwe was altijd vrolijk en ook avontuurlijk (op de kleine foto is ze bijrijder van een motor). Ze genoot met volle teugen van het leven. © Marius Schinkel/Privéfoto

Met oma Lenie (108) kon je lachen: Zo wilde ze haar eigen brommobiel opvoeren

Van wieg tot grafHet huis verbouwen tijdens een speelpartij, een brommobiel opvoeren of keihard rennen voor de metro: met Lenie Paauwe kon je lachen. Ze was niet alleen avontuurlijk, maar had ook het hart op de juiste plek. Deze levensinstelling zorgde voor een lang leven. Op 27 januari overleed de oudste inwoner van Schiedam op 108-jarige leeftijd.

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Schelvis fileert Feyenoord City: 'Dit komt uit de gemeente'
  Play

  Schelvis fileert Feyenoord City: 'Dit komt uit de gemeente'

 2. Samenvatting | ADO Den Haag - Feyenoord
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Feyenoord laat zich ringeloren bij hekkenslui­ter ADO

  2 mei

Rotterdam