Rini van Willigen was muzikant én kunstenaar. Hij maakte zelfs internationaal furore, maar depressies speelden hem altijd parten.
Volledig scherm
PREMIUM
Rini van Willigen was muzikant én kunstenaar. Hij maakte zelfs internationaal furore, maar depressies speelden hem altijd parten. © Hans AndersonRini van Willigen maakte met zijn band internationaal furore en toch verloor zijn leven alle glans

Van wieg tot grafMet zijn bands ‘Tip On In’ en ‘The Urn’ werd Rini van Willigen (64) internationaal bekend. De geboren en getogen Schiedammer leefde voor de muziek. Toen dat minder ging, verloor zijn leven alle glans. Op 22 oktober overleed de muziekicoon na een zwaar gevecht tegen depressies.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Samenvatting | FC Utrecht - Sparta
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | FC Utrecht - Sparta

  24 januari
 2. Brand bij ouderenopvang Rotterdam-Zuid; deel bewoners elders opgevangen
  Play

  Brand bij ouderenop­vang Rotterdam-Zuid; deel bewoners elders opgevangen

Rotterdam