Sonja Lagendijk met een van haar oud-leerlingen, Georginio Wijnaldum, die een privéjet stuurde om de vrouw die zo veel voor hem betekende een onvergetelijk weekend te bezorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sonja Lagendijk met een van haar oud-leerlingen, Georginio Wijnaldum, die een privéjet stuurde om de vrouw die zo veel voor hem betekende een onvergetelijk weekend te bezorgen. © Privéfoto

Sonja Lagendijk, moeder aller topsporters, had helemaal geen tijd om dood te gaan

Van wieg tot grafSonja Lagendijk (70) was de spil binnen de sportopleiding van het Thorbecke Voortgezet Onderwijs. Ze was de steun en toeverlaat van alle sporttalenten, ook van degenen die het niet haalden. Op 2 juli overleed de moeder van alle topsporters aan kanker.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Samenvatting | FC Utrecht - Sparta
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | FC Utrecht - Sparta

  24 januari
 2. Brand bij ouderenopvang Rotterdam-Zuid; deel bewoners elders opgevangen
  Play

  Brand bij ouderenop­vang Rotterdam-Zuid; deel bewoners elders opgevangen

Rotterdam