Volledig scherm
© Foto: SCS/Sander Chamid

Koolhof en Middelkoop naar kwartfinales

De Nederlandse dubbelspecialist Wesley Koolhof heeft de kwartfinales van het gemengd dubbelspel op Wimbledon bereikt. Ook Matwé Middelkoop zit bij de laatste acht. 

Koolhof versloeg met zijn Tsjechische partner Kveta Peschke het Oekraïense/Pakistaanse duo Nadia Kitsjenok/Aisam-ul-Haq Qureshi: 7-6 (5) 6-4.  Middelkoop won samen met de Chinese Yang Zhaoxuan van de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell en de Amerikaanse Jennifer Brady met 6-2, 6-7 (5) en 6-4.

Daniell speelde in Londen in het mannendubbelspel samen met Koolhof. Dinsdag was de kwartfinales het eindstation. De Nieuw-Zeelander kampt met een spierblessure waardoor hij beperkt is in zijn bewegingsvrijheid op het gras. De 35-jarige Middelkoop en Zhaoxuan waren dicht bij uitschakeling maar bogen in de derde set een 2-4-achterstand om in winst.

Middelkoop en Zhaoxuan spelen in de kwartfinale mogelijk tegen Andy Murray en Serena Williams. Het Brits-Amerikaanse gelegenheidsduo dient woensdag dan wel af te rekenen met het als eerste geplaatste koppel Nicole Melichar/Bruno Soares.