Volledig scherm
Johanna Konta. © BSR Agency

Publiekslieveling Konta hekelt journalist: ‘Je hebt de pik op me’

WimbledonEen kritische vraag van een journalist is bij Johanna Konta, die kort daarvoor in de kwartfinales van Wimbledon werd uitgeschakeld, in het verkeerde keelgat geschoten. Een aanwezige bij de persconferentie van de Britse nummer 18 van de wereld vroeg zich af of Konta het tegen Barbora Strycova (6-7 (5) 1-6) niet had laten liggen op de belangrijke punten.

,,Is dat jouw professionele tennismening?", zei de geïrriteerde Konta nadat de journalist in kwestie zijn analyse van de wedstrijd had gegeven. ,,Ik vind niet dat je me op een harde manier moet aanpakken. Ik denk dat ik heel open ben tegen jullie en dat ik altijd eerlijk ben over hoe ik me voel. Als je het antwoord niet wilt accepteren of je bent het er niet mee eens, dan is dat prima.”

De journalist zei zich te baseren op de gegevens van IBM, die de statistieken verzorgt, en nam geen genoegen met het weerwoord. "Alsjeblieft, loop me niet zwart te maken. Je bent nogal respectloos en je hebt de pik op me. Ik ben gewoon een prof die vandaag haar uiterste best heeft gedaan.”

De perschef besloot daarna in te grijpen en een andere journalist het woord te geven.

Bekijk de samenvatting van de partij tussen Konta en Strycova.