Volledig scherm
Horia Tecau (links) en Jean-Julien Rojer (rechts) eerder dit jaar in Rotterdam. © REUTERS

Rojer moet ondanks vijf matchpoints na ware thriller het hoofd buigen

WimbledonJean-Julien Rojer is er met zijn Roemeense dubbelpartner Horia Tecau niet in geslaagd om tot de halve finales van Wimbledon door te stoten. In een slopende thriller van vijf sets kwam het koppel nét tekort tegen de Colombiaanse combinatie Juan Sebastián Cabal/Robbert Ferrah: 4-6, 6-3, 7-6 (8), 4-6, 9-11. Rojer en Tecau lieten vijf matchpoints liggen. 

Na een werkelijk bloedstollende strijd van ruim vierenhalf uur moesten Rojer en Tecau dan toch het hoofd buigen. Tot de laatste minuut bleef de partij tegen het als nummer twee geplaatste koppel Cabal/Ferrah bijzonder spannend. In de vijfde set waren er liefst er twintig (!) games nodig om een beslissing te forceren. De Colombianen, die het moest hebben van hun goede opslag, hadden de langste adem en wonnen met een love game. In 2015 schreven de 37-jarige Rojer en de drie jaar jongere Tecau Wimbledon nog achter hun naam. 

De andere Nederlander bij het dubbelspel, Wesley Koolhof, werd eerder vandaag met zijn Nieuw-Zeelandse partner Marcus Daniell ook uitgeschakeld in de kwartfinales. Ze hadden weinig in te brengen tegen Ivan Dodig uit Kroatië en de Slowaak Filip Polasek: 2-6 6-7 (1) 3-6.

Volledig scherm
Jean-Julien Rojer en Horia Tecau in actie op Wimbledon. © AFP