Volledig scherm
PREMIUM
Sjoerd Mossou (links) en Mikos Gouka. © AD

Sjoerd en Mikos: Alles is toeval volgens jou, vernieuwing is onzin

Verslaggevers Mikos Gouka en Sjoerd Mossou losten elkaar halverwege dit WK af in Rusland. Het hele toernooi wisselen ze elkaars meningen en belevenissen uit, de één vanuit Rusland, de ander voor de televisie.

Mikos Gouka vanuit Nederland

Volledig scherm
Feest bij Engeland na een treffer tegen Zweden. © AP
Quote

Het huidige succes van het Engelse elftal toeschrij­ven aan hun doorgevoer­de veranderin­gen, vind ik zelf iets te opportunis­tisch

Mikos Gouka, AD

Sjoerd,

Ik weet niet of je het gisteren exact zo bedoelde, maar het huidige succes van het Engelse elftal toeschrijven aan hun doorgevoerde veranderingen, vind ik zelf iets te opportunistisch. Nog los van het feit dat winnen van Panama, Tunesië, een gehavend Colombia en een armetierig Zweden ook geen kunst is, toch?

Bij de jeugd roven de Engelse clubs nog steeds hele opleidingen in Europa leeg en de buitenlandse spelers zijn veruit de beste spelers in hun jeugdelftallen. Het is wel zo dat de Engelse nationale jeugdploegen de laatste jaren veel mooie resultaten hebben geboekt op grote toernooien. Maar dat effect zal dan toch pas in de toekomst te zien zijn bij het nationale elftal?

Als winnen bij de jeugd al iets waard is, doet ook Nederland nog altijd iets goed. Wij wonnen het EK voor spelers onder 17 jaar. En de Belgen? Een prachtig elftal, maar meer dan de helft van deze spelers is opgeleid buiten België. En hun aanwas schijnt alweer behoorlijk te stokken, las ik. Ik zag een documentaire op Sporza. De Belgen zien ons als de wereldkampioen van 2022. Nergens zoveel jonge talenten in de basiself als bij ons.

Heb je al een accreditatie voor de finale zondag?

poll

Voor welk land juich jij nu bij het WK?

  • België (45%)
  • Argentinië (3%)
  • Frankrijk (7%)
  • Zweden (3%)
  • Een ander land (16%)
  • Ik kijk helemaal niet (27%)
16396 stemmen