Volledig scherm
© ANP

Bijrol voor Sintnicolaas en Braun op tienkamp

Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun moeten zich schikken in een bijrol op de tienkamp bij de WK atletiek. Beide Nederlanders presteren onder hun kunnen in Londen. Sintnicolaas staat na de eerste dag, waarop vijf onderdelen zijn afgewerkt, op de zeventiende plaats met 4094 punten, Braun negentiende met 4047 punten.

Voormalig Europees kampioen indoor (zevenkamp) Sintnicolaas was met een goed gevoel afgereisd naar Londen. Hij had eerder dit jaar in mei zijn Nederlands record verbeterd naar 8539 punten. ,,Op de 100 meter voelde ik een krampje in mijn kuit schieten en dat kramperige gevoel heb ik de hele dag gehouden. Dat is vreselijk frustrerend, want ik ben wel degelijk in vorm en kan niet maximaal presteren'', zei de Apeldoorner, die ook last kreeg van zijn knie en enkel. ,,Voor het hoogspringen heb ik nog een verdovende injectie genomen.''

Braun begon met groot vertrouwen in zijn vorm aan de wedstrijd in het Olympisch Stadion, maar na een matige 100 meter en een voor zijn doen niet al te beste afstand bij het verspringen (7,17), raakte hij van zijn à propos. ,,Terwijl ik geen dwaas ben die hier voor de leukigheid meedoe. Nee, ik moet gewoon met de sterke tienkampers meekomen, maar ik kreeg het na die slechte start niet meer goed; gevoel en timing waren weg. Gelukkig kon ik op de 400 meter nog wel laten zien dat ik het kan'', zei de Brabander, die met 48,54 een sprongetje omhoog maakte in de tussenstand.

De Fransman Kevin Mayer leidt met 4478 punten.

Volledig scherm
Pieter Braun © ANP