Volledig scherm
© SCS/Soenar Chamid

Halve finales 800 meter eindstation voor Verstegen

Sanne Verstegen is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de 800 meter. De Nederlandse eindigde met een tijd van 2:00.02 op de zesde plaats in haar halve finale. 

De Rotterdamse liep een dappere race maar moest zich in de laatste honder meter gewonnen geven. De controversiële Caster Semenya was de sterkste in de halve finale van Verstegen. Ze liep naar de finale in een tijd van 1:58.90.

,,Ik heb gestreden voor wat ik waard was, maar de anderen waren sterker. Het leek wel of Semenya aan het joggen was, zo makkelijk liep ze'', zei ze aan de meet. Ze was niettemin tevreden. ,,Ik verlaat met een goed gevoel mijn eerste WK, want ik hoor toch bij de beste 24 van de wereld. Ondanks mijn leeftijd zit er nog steeds groei in.''

Om de Zuid-Afrikaanse Semenya, dit jaar verreweg de snelste op de 800, is veel te doen. De internationale atletiekfederatie IAAF wil eigenlijk dat ze middelen slikt om haar ongewoon hoge testosteronspiegel te verlagen, maar het sporttribunaal CAS heeft die maatregel verboden. Er zijn nog studies gaande of Semenya er oneerlijk voordeel uit haalt. ,,Als de onderzoeken uitwijzen dat ze daardoor veel sterker is, dan vind ik dat de IAAF gelijk heeft. Hoe moeten we haar anders ooit verslaan'', aldus Verstegen.

Volledig scherm
Caster Semenya © AFP