Volledig scherm
© SCS/Soenar Chamid

Visser naar finale 100 meter horden, Bakker uitgeschakeld

Nadine Visser heeft zich geplaatst voor de finale van de 100 meter horden. In haar halve finale liep ze als derde over de streep. Een tijd van 12.83 volstond om als beste verliezer door te stromen naar de eindstrijd. 

Visser is daarmee de eerste Nederlandse ooit die in de finale staat van een 100 meter horden op een WK. Sharona Bakker haalde de finale niet. 

Wereldrecordhoudster en topfavoriete Kendra Harrison liep geen goede race. Haar tijd van 12.86 was maar net voldoende om zich bij de beste acht hordeloopsters te scharen. 

Onvoorspelbaar

,,Het is een beetje gek. Als ik door ben ben ik supertevreden over deze race, als ik eruit lig, baal ik. Het gaat hier alleen om de klassering'', zei ze bij de NOS, nog voordat duidelijk was dat ze zaterdag mag terugkomen voor de strijd om de medailles.

Haar race was niet ideaal geweest, vertelde ze. ,,Volgens mij was de rest al weg toen ik reageerde op het startschot.'' Maar het bleek voldoende. ,,En als je eenmaal in de finale staat kan er van alles gebeuren. Hordelopen is heel onvoorspelbaar. Eén slechte horde en je valt helemaal terug.''

Toen ze besefte dat de finale gehaald was waren er traantjes, vertelde Visser later. ,,Ik ben zo blij dat het is gelukt. Ik was flink emotioneel. Mijn meerkamp vond ik toch een beetje net-niet. Ik had zin om hier toch nog iets te laten zien en ben blij dat mijn lichaam het aankan. Er was ook een beetje spanning af, want de meerkamp was het hoofddoel.''

Sharona Bakker redde het niet. ,,Ik viel bijna, kort na de start. Ik probeerde nog terug te komen, maar tegen dit soort meiden ben je weg na één foutje. Jammer, ik had gehoopt dat ik het beter zou doen'', aldus Bakker.

Volledig scherm
Sharona Bakker (m) © Foto: Margarita Bouma