Inge van der Heijden pakt wereldtitel bij beloften, podium volledig oranje

Inge van der Heijden is wereldkampioen geworden bij de beloften-vrouwen. Het podium bij de wedstrijd Onder 23 jaar was compleet oranje met ook Fleur Nagengast (zilver) en Ceylin del Carmen Alvarado (brons). 

In de slotfase sprong Alvarado weg uit een groepje van met drie Nederlanders. De in de Dominicaanse Republiek geboren veldrijdster leek op weg naar de wereldtitel maar Van der Heijden reed het gat dicht. De 19-jarige veldrijdster uit Schaijk trok door en fietste naar het goud. De moegestreden Alvarado viel stil, zag Nagengast nog voorbijkomen en moest genoegen nemen met brons.

,,We kwamen op het einde samen en het was een lang stuk tot het einde. Ik zag Ceylin weggaan en kon het gelukkig dichttrekken”, zei een duidelijk uitgeputte Van der Heijden.

De Nederlandse veldrijdsters waren voorafgaand al getipt als kanshebbers met Alvarado als de grote favoriete. ,,Ja dit is heel mooi. Net als bij het EK zijn we eerste, tweede en derde. Alleen nu in een andere volgorde. Ik ben hier ontzettend blij mee”, aldus Van der Heijden die in november bij de Europese titelstrijd in Den Bosch zilver won. Alvarado pakte toen het goud en Nagengast was de nummer drie.

Volledig scherm
Inge van der Heijden pakt goud. © Cor Vos