Volledig scherm
Desire Oparanozie in actie © AFP

Nigeria boekt historische zege op Zuid-Korea

De vrouwen van Nigeria hebben de tweede wedstrijd op het WK gewonnen. Zuid-Korea werd met 2-0 verslagen.

Nigeria en Zuid-Korea hadden allebei hun openingswedstrijd in Groep A van het WK in Frankrijk verloren. Nigeria met 3-0 van Noorwegen en Zuid-Korea met 4-0 van het gastland, Frankrijk. Voor Zuid-Korea lijkt een plaats in de volgende ronde dus nagenoeg onmogelijk na de nederlaag tegen Nigeria.

Nigeria opende na een krap halfuur de score, maar had daar wel Zuid-Koreaanse hulp voor nodig. Kim Do-Yeon werkte de bal na een lange bal zeer ongelukkig in eigen doel. Het duel werd een kwartier voor tijd beslist door de Nigeriaanse sterspeelster, Asisat Oshoala. De aanvalster van Barcelona omspeelde de keepster en schoof de bal uit een lastige hoek heel knap binnen. 

De zege was voor Nigeria een historische: nog nooit won een Afrikaans team het tweede groepsduel op een WK. Ook voor de Nigeriaanse keepster Chiamaka Nnadozie was het een heugelijke overwinning. Ze werd met haar 18 jaar en 186 de jongste keepster met een clean sheet op het WK.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.