Gekte op woningmarkt, nu ook overbieden op huurhuis: ‘Loopt echt uit de klauwen’

VIDEOZo oververhit is de woningmarkt: om een huurwoning te bemachtigen moet je meer bieden dan de maandelijkse huurprijs. Onderhands gebeurt dit al even op de vrije huurmarkt, maar er bestaat nu ook een website waarop je kunt bieden op een huurhuis. De Woonbond is niet blij met deze ontwikkeling. „Overbieden op huurwoningen laat zien dat het echt uit de klauwen aan het lopen is.”

46 reacties

 • Mark Vermeulen

  2 weken geleden
  Raar he: de overheid neemt aan dat mensen hun spaargeld beleggen met de vermogensrendementsheffing en als de dat werkelijk doen in bijvoorbeeld vastgoed (huizen), dan is dat ook een probleem. Wat wil je nu?
 • Mark Vermeulen

  2 weken geleden
  Als ik een huis koop dat eigenlijk 3 ton zou moeten kosten, aankoop voor 5 ton, financiert de bank 5 ton. Eigenlijk zou de bank maximaal de 3 ton moeten financieren om te voorkomen dat huizen uiteindelijk onder water komen te staan als de huizenmarkt weer wat kalmeert. Oftewel: financier maximaal de intrinsiek waarde en niet de aankoopwaarde, dat zal een heel deel an het probleem oplossen.
 • Fons Verfokken

  2 weken geleden
  Ik woon in een Bassie en Adriaan caravan op een camping voor een rug per maand. Koekoek!
 • Kok

  2 weken geleden
  Welkom in Nederland! Waar dit probleem al jaren is maar geen ruk aan wordt gedaan! Elke jaar weer mooie praatjes maar elk jaar wordt iedereen in dit land weer voor de gek gehouden
 • Louwers

  2 weken geleden
  Ik was voorheen scheefwoner, dus kreeg elk jaar extra percentage bij huurverhoging, wat op zich terecht is, grappige was toen ik nieuw huis kocht en keek wat de huurprijs was geworden van mijn oude huis, bleek dat ze kale huur met €100 hadden verhoogd ik zou verwachten vanwege sociale woningbouw dat de extra verhogingen eraf gehaald zouden worden. Blijkbaar wordt er nooit sociaal hiermee omgegaan. Dit was 5 jaar geleden. G louwers