Veel zorgen om toekomst van kinderen tijdens woonprotest in Utrecht: ‘Ik wil later ook een huis’

Video‘Eén keer trek je de conclusie, huisbezit is een illusie’, ‘Oost west nergens een nest’, ‘Pluk de dag niet de huurders’. Een greep uit de spandoeken van de honderden demonstranten die vanmiddag bijeenkwamen tijdens het woonprotest op het Jaarbeursplein. De actie werd afgesloten met een mars door de Utrechtse binnenstad. 

 1. Een eigen woning? Geen schijn van kans voor deze dertigers: ‘Voor de gewone Utrechter geen plek meer’
  PREMIUM
  Woonprotest

  Een eigen woning? Geen schijn van kans voor deze dertigers: ‘Voor de gewone Utrechter geen plek meer’

  Robin (29) deelt nog steeds haar badkamer en keuken met huisgenoten. Willems woning wordt komend jaar gesloopt, maar iets nieuws vinden is onmogelijk voor de 34-jarige ondernemer. Sander (31) woont noodgedwongen antikraak. Het is niet voor niets dat Utrecht zondag in ‘opstand’ komt tijdens het woonprotest op het Jaarbeursplein: de woningmarkt is oververhit. Een huisje voor jezelf als starter? ,,Onmogelijk.”
 2. Ichthus College Veenendaal wendt ‘rigoureuze maatregelen’ om coronacijfers af: ‘Stuk of 30 besmettingen minder dan week ervoor’
  PREMIUM

  Ichthus College Veenendaal wendt ‘rigoureuze maatrege­len’ om coronacij­fers af: ‘Stuk of 30 besmettin­gen minder dan week ervoor’

  ,,Wij gaan maandag gewoon open”, zegt Jaap van Dam, rector van het Ichthus College in Veenendaal. Afgelopen week dreigden er ‘rigoureuze maatregelen’ - zoals hele leerlagen naar huis sturen of zelfs de school sluiten - vanwege fors oplopende coronacijfers. De stijging lijkt echter een halt te zijn toegeroepen. Maar: ,,Dat is een beetje het grillige: ik durf niet te stellen hoe het volgende week zal zijn.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht