Volledig scherm
Hans Nijenhuis overhandigt de plaquette voor de winnaar van de Ziekenhuis Top 100 aan personeel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. © Pim Ras Fotografie

‘Laten we ziekenhuizen koesteren als de mooiste Hollandse traditie’

VideoWaarom brengt het AD jaarlijks de Ziekenhuis Top 100? Hans Nijenhuis,  hoofdredacteur van het AD, geeft antwoord. 

Wie door pech regelmatig in het ziekenhuis komt, zou zo een Ziekenhuis Top 100 van ergernissen kunnen maken. Het ziekenhuis communiceert nog per brief, bijvoorbeeld. En niet per mail (raakt nooit kwijt in de post, is makkelijk te beantwoorden en te archiveren). En zeker niet via WhatsApp, zoals wel de bezorgers van Coolblue als ze doorgeven hoe laat precies ze voor je deur staan. Zodat jij meteen kunt terug-appen dat je zelf nog in de file staat.

Het ziekenhuis belt, soms. Maar je kunt niet terugbellen, als je net te laat je telefoon uit je zak haalt.

‘Anoniem’ staat er op het schermpje. Zoek je zelf het nummer, dan krijg je een receptionist die geen idee heeft waarvoor je belt. Vergelijk dat met Bol.com, dat als je op Twitter een vraag stelt, razendsnel antwoord geeft. Met een oplossing voor je probleem erbij.

Nee, je kunt niet zeggen dat het ziekenhuis in alles met z’n tijd meegaat.

En misschien is dat maar goed ook. Want nergens, niet bij de mooiste winkel, niet in het duurste hotel, niet bij de hipste website, kom je meer toegewijde mensen tegen dan die vrouwen en mannen in het wit. Alleen als je ze bezig ziet voel je je al beter. Laten we ze koesteren, als de mooiste Hollandse traditie.

Waarom dan toch zo’n Ziekenhuis Top 100? Niet om artsen of verplegers de maat te nemen. Wel om transparantie bevorderen. Wat doet nummer 1 zo slim? Wat kunnen anderen daarvan leren? We hebben de opzet dit jaar iets veranderd. Hoe precies, lees je hier. Of bekijk hieronder de uitlegvideo. 

Lekker modern.

Hoe scoort het ziekenhuis bij jou in de buurt?

Klik hier om de kaart op volledig scherm te zien. 

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
0-2
Willem IIWIL
away logo