De vlag uit voor... Zwammerdam! Luuk Boerman (links) en Egbert Sneller met de Zwammerdamvlag die bij veel huizen in Zwammerdam blijft hangen tot de coronacrisis is afgelopen.
Volledig scherm
PREMIUM
De vlag uit voor... Zwammerdam! Luuk Boerman (links) en Egbert Sneller met de Zwammerdamvlag die bij veel huizen in Zwammerdam blijft hangen tot de coronacrisis is afgelopen. © Frank de Roo

Dammenaren trots op dorp met eigen vlag: ‘De Brugstraat was de PC Hooftstraat van Zwammerdam’

In deze rubriek vertellen inwoners van het Groene Hart waarvoor zij de vlag uit steken. Wat doet hun hart sneller kloppen? In deze aflevering: Egbert Sneller en Luuk Boerman over de Zwammerdamvlag. 

  1. Van bruidswinkel tot ‘oudste verkleedprinses van het land’
    PREMIUM
    hoe is het nu met..?

    Van bruidswin­kel tot ‘oudste verkleed­prin­ses van het land’

    In de rubriek Hoe is het nu met..? zoeken we mensen op die een rol speelden in het nieuws van een of meerdere jaren geleden. Hoe gaat het nu met ze? Vandaag: Dana Nieuwland-Spaargaren (35). Zij opende drie jaar geleden met haar toenmalige zakenpartner een eigen bruidswinkel in het stadshart van Alphen. Twee weken geleden deed ze daar voor de laatste keer de deur achter zich dicht. ,,In het begin was het superleuk, maar het was gewoon niet rendabel.”