Volledig scherm
Edsilia Rombley sluit de feestweek af. © ANP Kippa

Feestelijke afsluitingen Zomerfeesten met volop muziek

De laatste dag van de Gorcumse Zomerfeesten staat voor de boeg. Bezoekers kunnen vandaag nog één keer los op de meezingers op de Varkenmarkt en Groenmarkt.

Op de Varkenmarkt treedt Ronnie Ruysdaal op, de koning van de polonaise. De extravagante artiest die met een glitteroutfit, gouden tanden en opvallende bakkebaarden op het podium staat, zingt en feest onder het motto: ,,Ik ga door tot iedereen een gaatje in z'n knetter heeft.’’

ABBA

Na Ruysdaal is het tijd voor de laatste act op de Varkenmarkt. De twee vrouwen van ABBAcz vertolken nummers van de wereldberoemde band ABBA. Bekende nummers van de Zweedse band zijn Waterloo en Mamma Mia.

Om 12.15 uur is het op de Groenmarkt de beurt aan The Piano Man Band om muziek van Billy Joel en Elton John te doen herleven. De feestweek wordt afgesloten door een optreden van Edsilia Rombley. De zangeres vertegenwoordigde Nederland in 1998 op het Eurovisie Songfestival met het nummer Hemel en Aarde. Daarmee behaalde ze de vierde plaats. Rombley is een van de vier Ladies of Soul.

Het verhaal gaat onder de foto verder.

Volledig scherm
Daniel Roos is de Gorcumse voorman van The Piano Man Band die zondag optreedt op de Groenmarkt. © Daniels Matthijs

Werkzaamheden

Tijdens de Zomerfeesten wordt er gewerkt aan de MerwedeLingelijn. Daardoor rijden er heel de week geen treinen tussen Dordrecht en Sliedrecht. Qbuzz adviseert de bezoekers van de feestweek om met eigen vervoer te komen of vanaf station Sliedrecht naar Gorinchem te reizen. Qbuzz zet vervangende bussen in.

Daarnaast rijden er tot en met aanstaande maandag geen treinen op het traject tussen Leerdam en Geldermalsen. Ook daar zijn werkzaamheden gepland.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!