Volledig scherm
Davina Michelle komt naar Gorinchem. © ANP Kippa

Grote namen op dag twee van Gorcumse Zomerfeesten

De organisaties van de Zomerfeesten op de Varkenmarkt en Groenmarkt hebben flink uitgepakt om het publiek in Gorinchem vanavond een mooie avond te bezorgen.

De Groenmarkt heeft namelijk zangeres Davina Michelle en rapper Ali B. weten te strikken. Davina Michelle brak door met haar deelname aan het programma Beste Zangers, waar ze het nummer Duurt te lang  van Glen Faria coverde. Met dat nummer stond ze maar liefst elf weken op nummer 1 van de Nederlandse Top 40 en brak ze talloze records.

Ook haar nummer Skyward stond wekenlang in de hitlijsten. Haar nieuwste liedje Hoe het danst - dat ze samen met Marco Borsato en Armin van Buuren maakte - bezet momenteel de tweede plaats in de Top 40. De zangeres staat om 21.15 uur op het podium.

Het artikel gaat verder onder de video. 

Vuurwerk

Ali B. sluit de avond tussen 23.00 uur en 23.30 uur af. Als coach in het programma The Voice of Holland en met verschillende hits geniet de rapper al jarenlang landelijke bekendheid. Bezoekers kunnen ook genieten van een optreden van Talent@Gorkum. 

Vanaf 22.00 uur is er een lampionnenoptocht en de jaarlijkse vuurwerkshow.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Vuurwerk op de woensdagavond tijdens de zomerfeesten 2018 in Gorinchem. © AD/Anja Broeken

Op de Varkenmarkt is vanaf 14.00 uur een seniorenmiddag. Daar treedt het zangduo Saskia en Serge op. Zij zullen voornamelijk Nederlandstalig zingen.

In de avond is René Schuurmans te gast. Hij is landelijk bekend door zijn nummer Laat de zon in je hart, een feesthit pur sang. Voor die single kreeg hij onlangs nog een gouden plaat. Voorafgaand aan zijn optreden wordt het publiek warmgedraaid door de coverband Anderkovver.

Eerste avond

Dinsdagavond werden de Gorcumse Zomerfeesten geopend door burgemeester Reinie Melissant. Op de eerste avonds tonden onder anderen rapper Donnie, de band Melrose en volkszanger Jannes op de podia in de binnenstad.

Ard Blom, voorzitter van Stichting Zomerfeest Gorinchem, blikt tevreden terug op de eerste avond van de festiviteiten op de Groenmarkt. ,,We hebben op een bepaald moment besloten om de ingang naar het plein aan de zijde van de Grote Markt tijdelijk af te sluiten omdat het daar te druk werd. Op de informatieborden rond het evenemententerrein is aangegeven dat bezoekers voor de ingang Achter de Kerk moesten kiezen en dat gebeurde ook. Precies zoals gepland.’’

Werkzaamheden

Tijdens de Zomerfeesten wordt er gewerkt aan de MerwedeLingelijn. Daardoor rijden er heel de week geen treinen tussen Dordrecht en Sliedrecht. Qbuzz adviseert de bezoekers van de feestweek om met eigen vervoer te komen of vanaf station Sliedrecht naar Gorinchem te reizen. Qbuzz zet vervangende bussen in.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!