Volledig scherm
Het is altijd enorm druk op de Zomerfeesten in Gorinchem. © Etiënne Hessels

Zomerfeesten Gorinchem barsten meteen los met Jannes en rapper Donnie

De Zomerfeesten in Gorinchem gaan vanavond van start. De organisaties van de feesten op de Groenmarkt en Varkensmarkt pakken op de eerste avond meteen uit. 

Om 19.30 uur worden op de Groenmarkt de Zomerfeesten officieel geopend. Tijdens de beats van de DJ's van Oakmadness geeft de Gorinchemse burgemeester Reinie Melissant-Briene het startschot. 

Naast de DJ-acts Crooxs en Puinhoop Kollektiv heeft de organisatie een landelijke ster weten te strikken. Rapper Donnie treedt vanaf 22.00 uur op. Met zijn hits Barry Hayze en Snelle Planga was hij afgelopen jaar uiterst succesvol. Ook werd hij bekend door zijn rol als Koning Toto in het reclamespotje van het voetbalgokbureau.

Het artikel gaat verder onder de foto. 

Volledig scherm
Donnie komt naar Gorinchem. © ED

Partyband

Op de Varkenmarkt wordt de feestweek om 21.00 uur afgetrapt met een optreden van de band Melrose. De groep muzikanten, liefhebbers van meezingers en klassiekers, werd twee jaar geleden nog uitgeroepen tot partyband van het jaar en willen nu de Varkensmarkt op z'n kop zetten.

Na Melrose neemt volkszanger Jannes het stokje over. De Nederlandstalige zanger is bekend door hits als Laat de zon maar schijnen en Laat me vrij. De avond wordt aan elkaar gepraat door Tommy Netten.

Werkzaamheden

Tijdens de Zomerfeesten wordt er gewerkt aan de Merwedelingelijn. Daardoor rijden er heel de week geen treinen tussen Dordrecht en Sliedrecht. Qbuzz adviseert de bezoekers van de feestweek om met eigen vervoer te komen of vanaf station Sliedrecht naar Gorinchem te reizen. Qbuzz zet vervangende bussen in.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!