Volledig scherm
Hans en Henny van Aartrijk. © Laura van Horik

Henny vond het geklets van Hans eerst maar niets

ZOMERLIEFDEWat een praatjesmaker, dacht Henny van Aartrijk (73) toen ze haar man Hans (73) voor het eerst ontmoette. Hans was een vriend van haar broer. Tussendoor kwam hij weleens bij Henny over de vloer, maar later leerden ze elkaar pas écht kennen.

,,We gingen met een hele groep naar het strand in Gorinchem. Ik mocht mee met mijn broer en zo kwam het tot een gesprek met Hans”, vertelt Henny. Hans knikt. ,,Na die dag trokken we binnen het clubje steeds vaker met elkaar op. We gingen met een groep naar de disco, bezochten elkaar, gingen op vakantie… En ja, je weet hoe dat gaat: op een gegeven moment hadden we verkering.”

Nadat ze drie jaar samen waren, ging het stel trouwen en samenwonen. In Gorinchem, waar ze allebei zijn geboren en getogen. Ze kregen twee kinderen en hebben inmiddels een kleindochter van 3 jaar. In oktober zijn ze al 50 jaar getrouwd. Hun sociale leven is nog steeds in Gorinchem, waar ze elkaar tenslotte ontmoetten.

En Hans? Hans is nog steeds een praatjesmaker, maar daar heeft Henny geen moeite meer mee. ,,Ik vind dat praten van hem toch wel heel leuk”, geeft Henny toe. Hans begint te lachen. ,,Wat ik mooi vind aan Henny, is dat ze in iedereen het goede ziet. Ik kan iemand echt een eikel vinden, maar zij ziet altijd wel iets positiefs in mensen.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (7%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (12%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (10%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (72%)
1517 stemmen