Volledig scherm
Janine en Ton van Wijk. © Laura van Horik

Ton en Janine werden verliefd op bruiloft van haar zus en zijn broer

ZOMERLIEFDEHij zat bij het receptieboek, zij was bruidsmeisje. Op de bruiloft van haar zus met zijn broer.

Voor Ton (48) en Janine van Wijk (46) was het liefde op het eerste gezicht. ,,De vonk sloeg meteen over'', vertelt Ton terwijl hij aan zijn biertje nipt op een terrasje aan de Langendijk in Gorinchem.

,,Ik was toen zeventien en Janine vijftien jaar. Na die echte ontmoeting gingen we een paar keer met elkaar naar de disco. Het klikte en we werden verliefd. Niet veel later zijn we getrouwden we hebben drie kinderen gekregen.''

Het stel, dat woont in Gorinchem, is volgend jaar 30 jaar getrouwd, maar ze zijn elkaar nog steeds niet zat. Ze vinden het heerlijk om samen dingen te ondernemen, zoals terrasjes pakken bij mooi weer, uit eten gaan en tussendoor op vakantie.

Verrassing

De gedachte aan vakantie doet Janine meteen glunderen. ,,Ik kreeg vandaag een leuke verrassing van Ton. Ik ga al veertig jaar naar dezelfde camping en ook onze kinderen zijn daar op een gegeven moment zo goed als opgegroeid", vertelt ze.

,,Deze zomer zouden we eigenlijk niet gaan, maar Ton heeft geregeld dat we alsnog gaan en de vakantie geboekt. Dat is hij nooit verleerd: hij verrast me nog altijd.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (7%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (12%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (10%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (72%)
1517 stemmen