PREMIUM
Koos probeert reinigingskuur voor zijn darmen. Zo beviel hem dat
Koken & etenGoed voor je darmen zorgen is hip. Een nieuwe reinigingskuur verwent je buik en helpt je af van ziekmakers. Redacteur Koos de Wilt werpt zich op als proefkonijn en houdt een dagboek bij. ‘Ik wil weleens weten of ik me hierna beter voel.’
Delen per e-mail
Dit wordt een beetje een vies verhaal, waarvoor alvast onze verontschuldigingen. Het gaat over poep, opgeblazen buiken en vliezen die het lijf verlaten. Voor wie niet afhaakt: het draait hier om darmbacteriën (zie kader) die extreem belangrijk zijn voor het welbevinden.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten Voor de detox is er nu de pretox: is ontgiften voor de feestdagen een goed idee?
Nog een paar dagen tot de feestdagen. De tijd om lekker - en vaak ook veel - te eten. Twee voedingsdeskundigen geven hun visie op pretoxen, je lichaam schoonmaken voor de feestdagen. -
PREMIUM
Zo veranderen jouw arbeidsvoorwaarden in 2021
De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we meer dan ooit thuiswerken. Dat heeft óók gevolgen voor ons loonstrookje en de secundaire arbeidsvoorwaarden die werkgevers willen bieden. Wat verandert er in 2021? En wat voor invloed heb je daar als werknemer zelf op? -
Pas op met kleidieet van powerfoodie Rens Kroes
Powerfoodgoeroe Rens Kroes riep zondagavond haar 280.000 instagramvolgers op om drie weken lang, twee keer per dag een glas klei te drinken. Maar volgens professor Koen Venema van de Universiteit van Maastricht kunnen we de klei beter laten voor wat het is. De detox kan zelfs zorgen voor een enorm tekort aan broodnodige vitaminen. ,,Niet doen dus!", aldus de professor. -
Wat Eten We Vandaag: Varkensfilet in mosterdkorst met geroosterde pompoen
Een varkensfiletlapje is op het eerste gezicht niet zo’n spannend stukje vlees, maar in dit recept komt de smaken perfect tot zijn recht door de zelfgemaakte mosterdkorst. De varkensfiletlapjes worden geserveerd met geroosterde pompoen uit de oven; een heerlijke maaltijd die binnen een uur op tafel staat. -
PREMIUM
Koken & eten Met dit slimme bord krijgen kinderen tussen 4 en 8 jaar makkelijker hun groente binnen
Een grote groenteproducent ontwikkelde een slim bord dat kinderen helpt meer broccoli, erwtjes en witlof te eten. In het bord zijn vijf trucjes verwerkt.
-
PREMIUM
Luxe vlees dat je normaal alleen in restaurant eet te koop in ‘snoepwinkel’ voor de gewone klant
NIJMEGEN - Consumenten willen luxe vlees kopen dat normaal alleen in restaurants verkrijgbaar is. Arnold Janssen ziet een gat in de markt en opent op 69-jarige leeftijd samen met zijn compagnon Mike van Eck (26) een slagerij in de Ziekerstraat. -
eigen tuin eerst Tijd om de wilgen te knotten: zo doe je dat
Een geknotte boom ziet er prachtig uit. Als de grond niet bevroren is, kun je wilgen nu planten. En kortwieken. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt je op weg. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de onvermoede kwaliteiten van suikers in moedermelk
We proberen vaak suikers te vermijden, want die zouden slecht zijn voor ons. Maar die stelling gaat niet helemaal op. Het is geen vergif en er zijn veel goede suikers.