Na acht uur mochten de gestrande reizigers de trein eindelijk verlaten.
Volledig scherm
Na acht uur mochten de gestrande reizigers de trein eindelijk verlaten. © Privéfoto

100 passagiers urenlang vast in ICE-trein net over de Duitse grens

Een internationale trein vanuit Amsterdam naar Basel staat sinds 9.15 uur stil tussen de Nederlandse grens en Emmerich. Omgewaaide bomen hebben de bovenleiding beschadigd waardoor de elektriciteit uitviel. Aan boord bevonden zich een kleine 100 passagiers. ,,We mogen er nu eindelijk door één deur uit", zei een balende reiziger omstreeks 17 uur tegen deze krant.  

  1. Verkrachte vrouw eist 500 miljoen euro van Pornhub: ‘Mijn seksueel misbruik is vereeuwigd op internet’

    Verkrachte vrouw eist 500 miljoen euro van Pornhub: ‘Mijn seksueel misbruik is vereeuwigd op internet’

    Het moederbedrijf achter de populaire pornosite Pornhub wordt voor omgerekend 516 miljoen euro aangeklaagd vanwege vermeende verspreiding van illegale content. Bij deze groepsvordering gaat het in de meeste gevallen om pikante foto’s of filmpjes van vrouwen die nooit toestemming hebben gegeven voor publicatie. De initiatiefneemster van de grote rechtszaak is echter een Canadese vrouw, die plotseling beelden van het misbruik uit haar kindertijd op de site zag verschijnen. Zij spreekt nu voor het eerst anoniem.
  2. Grootste drugsbaron Colombia opgepakt: ‘Alleen te vergelijken met val van Pablo Escobar’

    Grootste drugsbaron Colombia opgepakt: ‘Alleen te vergelij­ken met val van Pablo Escobar’

    De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een beloning van drie miljard pesos (ruim 680.000 euro) op het hoofd van Dairo Antonio Usuga (50), ook bekend als Otoniel, gezet. ,,Deze klap aan de drugshandel is alleen te vergelijken met de val van Pablo Escobar in de jaren negentig”, aldus de Colombiaanse president Ivan Duque.