Volledig scherm
Museumboot De VerhalenArk is door de storm in de haven van Urk van zijn ligplaats losgeslagen, en heeft daarbij een aantal plezier vaartuigen beschadigd. © ANP

Storm zwakt verder af, code oranje opgeheven

De eerste storm van dit jaar is over ons land gegaan en zorgde voor flink wat overlast. Het trein- en wegverkeer had last van omgewaaide bomen, afgerukte takken en weggewaaid afval. Meer dan honderd vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd. De storm is inmiddels afgezwakt en er is geen code oranje meer van kracht. Vanwege hoogwater werden alle vijf de waterkeringen van Rijkswaterstaat gesloten. Dat is nooit eerder gebeurd. Lees alle ontwikkelingen terug in ons liveblog.

Het kan even duren voordat het blog volledig is geladen. 

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.