Boerenprotest

 1. Bart Kemp spreekt taal van de boeren maar begrijpt ook overheid: ‘Hij is de enige die het kan’
  PREMIUM
  Agractie-voorman

  Bart Kemp spreekt taal van de boeren maar begrijpt ook overheid: ‘Hij is de enige die het kan’

  Agractie-voorman Bart Kemp is de invloedrijkste boer van Nederland. De grote meerderheid aan boeren voelt zich door hem vertegenwoordigd. Anders dan de immer boze Mark van den Oever (Farmers Defence Force) is hij kalm, genuanceerd. En hij kent de weg in Den Haag. Is hij de verbinder die de stikstofcrisis nodig heeft? Verslaggever Jurriaan Nolles volgde hem een maand lang.
 1. Beschoten boerenzoon Jouke (16) heeft piep in oor: ‘Ineens pang in mijn rechteroor’
  protest heerenveen

  Beschoten boerenzoon Jouke (16) heeft piep in oor: ‘Ineens pang in mijn rechteroor’

  De 16-jarige Jouke uit Akkrum reed dinsdagavond ‘van de schrik door’ toen hij bij het boerenprotest in Heerenveen door de politie werd beschoten. Dat heeft hij tijdens zijn verhoor verklaard, zo vertelt zijn advocaat. De moeder van Jouke laat weten aangifte van poging doodslag te willen doen tegen de betrokken agenten. ,,We laten het hier absoluut niet bij zitten.” De jongen heeft aan het incident een piepend oor overgehouden.
 2. TERUGLEZEN | Kabinet houdt vast aan bemiddelaar Remkes, einde aan diverse protesten door hele land

  TERUGLEZEN | Kabinet houdt vast aan bemidde­laar Remkes, einde aan diverse protesten door hele land

  De familie van Jouke (16) gaat vandaag aangifte doen tegen de agent die op hem schoot tijdens het boerenprotest dinsdagavond bij Heerenveen. De agent zit inmiddels ziek thuis en is zwaar aangeslagen, laat de politie weten. Inmiddels hebben boeren vanochtend op verschillende plekken geprotesteerd, onder meer bij het distributiecentrum van de Jumbo in Woerden. Daar geldt nu een noodverordening. Volg hier het laatste nieuws over de boerenprotesten in ons liveblog.