Dodelijke mishandeling Mallorca

Volg hier het laatste nieuws over de mishandeling op Mallorca, de rechtszaak en de verdachten. Op Mallorca liep Carlo Heuvelman (27) op 14 juli 2021 ernstig hersenletsel op bij een ruzie met andere Nederlanders en overleed later in het ziekenhuis.

 1. Reacties op hoger beroep zaak-Mallorca: ‘De familie Heuvelman verloor Carlo aan zo'n vechtpartijtje’
  42

  Reacties op hoger beroep zaak-Mallorca: ‘De familie Heuvelman verloor Carlo aan zo'n vechtpar­tij­tje’

  ‘Advocaat Harriët de Kroon vindt de strafmaat gewoon te hoog voor twee vechtpartijtjes. Zou de familie Heuvelman er ook zo over denken?’ en ‘Ja, 150 jaar geleden werd de slavernij afgeschaft, maar beseffen we dan niet dat die nog altijd bestaat: kindearbeid, de seksindustrie en kijk alleen maar wat er in Qatar gebeurt’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van zaterdag 26 november verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 1. Sanil B. krijgt zeven jaar cel voor doodschoppen Carlo Heuvelman, tweede dader ‘is niet vast te stellen’
  Eén verdachte al in beroep

  Sanil B. krijgt zeven jaar cel voor doodschop­pen Carlo Heuvelman, tweede dader ‘is niet vast te stellen’

  De rechtbank in Lelystad veroordeelt Sanil B. tot zeven jaar cel voor het doodschoppen van de 27-jarige Carlo Heuvelman tijdens een nacht vol geweld op Mallorca in juli vorig jaar. De rechter acht alleen bij Sanil bewezen dat hij Carlo tegen het hoofd heeft getrapt. Bij de andere twee hoofdverdachten, Mees T. en Hein B., is daarvoor te weinig bewijs. Zij krijgen dertig maanden cel. Ook andere verdachten kregen celstraffen. De vijf mannen met de zwaarste straf, moeten die meteen uitzitten.