Gouden Pollepel Utrecht 2018/2019
-
PREMIUM
Zilt & Zoet in Maartensdijk wint Gouden Pollepel: ‘Mensen moeten hier hun feestje kunnen vieren’
Spannende tijden voor Rob en Monica Beckers, uitbaters van restaurant Zilt & Zoet in Maartensdijk. Ze voerden de ranglijst voor de Gouden Pollepel weken aan en werden daar frequent digitaal of gewoon bij de bakker aan herinnerd. ,,Dan wil je aan het eind ook graag de winnaar zijn.’’ -
Eindstand Gouden Pollepel Utrecht
Voor de rubriek De Gouden Pollepel bezoekt en beoordeelt het AD Utrechts Nieuwsblad wekelijks een restaurant in de regio. Bekijk de eindstand hieronder. Klik op de links om naar de beoordeling per restaurant te gaan. -
PREMIUMDe Gouden Pollepel
Dé echte pit mist bij Himalayam in Nieuwegein
Aan kebab, sushi en tapas geen gebrek in de binnenstad van Nieuwegein, maar tandoori en biryani vormen een minderheid. Op het Stadsplein slaan we dan ook twee opvallende vliegen in een hap: India en Nepal. Yammie! -
PREMIUMDe Gouden Pollepel
De satésaus bij Het Glaslokaal: Wijko of geen Wijko?
Het is, met Xenos, Kruidvat en Hema als naaste buur, niet de meest inspirerende horecalocatie, maar ook die moeten er zijn. Als stoppers voor de shoppers, zeg maar. Voor mij reden genoeg om kritisch naar het bord en diep in het glaasje te kijken. -
PREMIUM
Goed eten, maar weinig groente bij De Oranjerie in Barneveld
De Oranjerie Pollepel 44 van dit seizoen valt in ieder geval op het oog in de smaak. We wanen ons op Landgoed de Schaffelaar in Victoriaanse sferen. Een beetje Versailles in Barneveld. Zou ook de nouvelle cuisine tot in de Gelderse Vallei reiken?
-
PREMIUM
Zure misser, maar zoete revanche in het Bergpaviljoen
Hoezo berg? Op 44 meter boven NAP maken we met deze grootspraak meteen korte metten: heuvel! Het valt de paviljoenuitbaters niet te verwijten, want zo spreekt de Amersfoortse volksmond sedert generaties. Benieuwd hoe die mond gevoed wordt. -
PREMIUM
Heerlijk eten bij Het Oude Gemeentehuis in Rhenen
Waar de veel grotere buur Veenendaal grossiert in middelmatigheid, geniet Rhenen opvallend veel troeven in het hogere horecasegment. Zo schitterden 't Kalkoentje en Sal do Mar al op deze pagina. Niels Minkman kookt er niet voor onder. -
PREMIUM
Geitenkaas met engelenhaar...aan de voet van de besteigerde Domtoren bij restaurant Loof
Met nog vijf weken te gaan, neemt de spanning in het klassement toe. Rob en Monica Beckers hebben zicht op de overwinning, maar nog geen zekerheid. Nu de eerste plaats afstaan zou bitterzuur zijn voor Zilt & Zoet. Geen paniek, deze week zijn ze veilig. -
PREMIUM
Iets meer wijnkennis en iets grotere porties bij Sabrosa zou fijn zijn
Het nieuwe collecteren, crowdfunding geheten, leidde twee jaar geleden in Soest tot de opening van een nieuw restaurant. Antonio, Peter en Razzo vulden hun zakken en maakten van ruim tachtig zakenpartners smakenpartners. Met recht: Sabrosa.
-
PREMIUM
Lekker Frans eten met Italiaanse wijnen bij Noir in Utrecht
Op het gevaar af dat ik mijn pollepel moet kruisen met een koksmes, vertaal ik Noir als het ordinair chique zusje van C'est Ça. Een Frans tweeluik in één stad; de Parijse jazzbar versus de huiselijke table d'hôte. Benieuwd naar het zwarte schaap. -
Asperges met een volle bijt en een mooie kaasplank bij Maan op de Kerkbrink in Breukelen
Zwolle, Vaassen en Kruiningen genieten de hoogste sterrenstatus in de horeca, maar Breukelen mag er ook zijn. Hier schittert Maan aan de hemel. Manuela eigenlijk, die de 3JS (Jonnie, Jacob Jan en Jannis) graag uitdaagt voor een duel op spijs, wijn en charme. -
PREMIUM
Dara in Amersfoort: duizend keukens in een nacht
Na het Utrechtse Zies, deze week opnieuw een vierletterwoord op de (menu)kaart. Het is een knipoogje van de Turkse eigenaar naar de oude stad in Mesopotamië. Benieuwd of Turkije zich laat smaken, 4100 kilometer verderop in die andere oude stad: Amersfoort. -
PREMIUMGouden Pollepel
Lekker genieten van wijn én spijzen bij Zies in Utrecht
Moesten we vorige week in Veenendaal genoegen nemen met krenterige wijnstokken, dit keer plukken we volle druiven in Utrecht. Op Twijnstraat 58 om precies te zien, waar wijnen spijzen te boven gaan. Laat dat de Cubaanse chef maar niet lezen. -
PREMIUM
De lente mist nog bij Bonnefooi in Veenendaal
Sinds het begin van de jaren 80 vormen ze een status aparte in het horeca-aanbod: eetcafés. Letterlijk te klein voor het tafellaken, te groot voor het servet. Toch kan dat op de Prins Bernhardlaan in Veenendaal heel aardig meekomen.