Alle artikelen uit het dossier "Gouden Pollepel Rotterdam"
-
PREMIUM
Lockdown-hamstertip: diepvriespasta van Holy Ravioli, in een handomdraai een topgerecht
Het einde van de crisis is voor de horeca nog altijd niet in zicht. Toch zijn ondernemers inventief en zetten hun schouders eronder. Bij Holy Ravioli aan het Zwaanshals verkopen ze sinds kort diepgevroren ravioli, met keuze uit bijna twintig verschillende vullingen. Een uitkomst tijdens deze uitzichtloze lockdown.
-
PREMIUM
Zo’n krokante Pekingeend van Chung, die wil je wel thuis op een opgewarmd flensje
Het nieuwe jaar biedt hoop, ook voor de horeca. Maar voorlopig mogen restaurants nog altijd geen gasten ontvangen. Bij restaurant Chung gaan ze in 2021 vol goede moed door met afhalen en bezorgen. Voor de Pollepel Thuis bestellen we er een ‘Pekingeend-menu’, met crunchy eendenhuid in zijdezachte flensjes.
-
PREMIUM
Ideale afsluiting van een rampjaar: troostrijke ‘roti met toespijs’ met duivelse sambal
2020 was een rampjaar voor de horeca, maar niet voor de traditionele afhaalrestaurants. Die hadden het drukker dan ooit. Voor de Pollepel Thuis sluiten we dit ellendige jaar af met een troostrijke ‘roti met toespijs’ van Rottiedam, waar een Turkse kok het recept bedacht. Typisch Rotterdams.
-
De Gouden Pollepel 2020-2021: Bekijk het klassement
Voor de rubriek De Gouden Pollepel bezoekt en beoordeelt het AD Rotterdams Dagblad wekelijks een restaurant in de regio. Bekijk de tussenstand van dit jaar hieronder. Klik op de linkjes om naar de beoordeling per restaurant te gaan. Reageren? Stuur een e-mailtje met vragen of suggesties naar rd.pollepel@ad.nl.
-
PREMIUM
Doe es gek, probeer een bulgogi-to-go met kerst: een Koreaans avontuur van Allegaartje
Niks mis met een avondje gourmetten tijdens kerst, maar het kan spannender. Probeer eens een ‘bulgogi-bbq’: gourmetten op z’n Koreaans. Restaurant Allegaartje levert alle ingrediënten, inclusief een Koreaanse tafelbarbecue.
-
PREMIUM
Met het diner-aan-huis van Ross Lovell is er met kerst helemaal niks te klagen
Nu de restaurants ook met kerstmis dicht blijven, moeten we het thuis maar gezellig maken. En voor wie niet ingewikkeld wil doen, is er keuze uit allerlei feestelijke afhaalmenu’s en borrelboxen. Wij proeven voor De Pollepel Thuis alvast het take-away-kerstdiner van Ross Lovell in Rijsoord.
-
PREMIUM
‘Sterrenstamppot’ van François Geurds: tegen zo’n sukadelapje kan oma niet op
Niets lekkerder dezer dagen dan een kom dampende snert of een troostrijke winterstamppot. Maar hoe smaakt zo’n oud-Hollands gerecht als het bereid wordt door een echte sterrenchef? Kan hij het beter dan oma? Voor de Pollepel Thuis haalden we stamppot en erwtensoep bij FG Restaurant (twee Michelinsterren).
-
PREMIUM
Ruige pizza’s uit de houtoven van Fermin met damhert, schorseneren en valeriaan
De klassieke pizza kennen we allemaal. Maar hoe verrassend is het als er ineens iets heel anders op je pizza ligt dan salami, mozzarella of tonijn. Bij restaurant Fermin bakken ze tijdens de horecasluiting afhaalpizza’s in Fermin-stijl: stoere, creatieve pizza’s uit eigen houtoven.
-
PREMIUM
Ze had een restaurant in Kenia, maar woont nu in Schiedam: Nicole kookt thuis feestelijke afhaalmenu’s
Een slimme thuiskok grijpt zijn kans nu de restaurants gesloten zijn. Zo bereidt de van oorsprong Australische Nicole McMahon vanuit haar eigen keuken in Schiedam-West iedere week een ander afhaalmenu. Voor De Pollepel Thuis bestellen we haar Malaysian Feast.
-
PREMIUM
Coronaproof door de drive-thru van Alfredo’s: alsof je door de teststraat rijdt, maar dan véél leuker
De Mexicaanse keuken is (alweer een poosje) helemaal terug. En veel beter en authentieker dan in de jaren tachtig en negentig, toen de taco in Nederland een noviteit was. Voor De Pollepel Thuis gaan we geheel coronaproof door de drive-thru van Alfredo’s Taqueria in het Industriegebouw.