Gouden Pollepel
-
PREMIUMGOUDEN POLLEPEL
Hier kun je dineren aan het water (en de bediening is bijna ongeloofwaardig snel)
Jofel aan de Plas, Vlaardingen. Het kwik stijgt. Tijd voor een diner aan het water. Met Japanse Okonomiyaki, brood met aioli en uitzicht op de Surfplas met een vleugje blauwalg. -
PREMIUMGOUDEN POLLEPEL
Deze beachclub in Hoek van Holland is een aanrader, maar het eten valt soms tegen
Bij Beachclub Uluwatu eet je lolly’s van tonijn en een lading zoete aardappelfriet in Japanse stijl. Tenminste, als de meeuwen en mussen je het toestaan. Gouden tip: ‘hang een servetje aan je tafel dat op de wind beweegt en ze blijven op afstand’. -
PREMIUM
Het neusje van de zalm: hier eet je de duurste, maar beste sushi van de stad
Chef-kok Hiroaki Yamamoto (Yama) doet tijdens de lockdown goede zaken met zijn exclusieve sushi-boxen. Het kost wat, maar de kwaliteit is dan ook niet te vergelijken met sushi uit de supermarkt of een ‘all-you-can-eat’-restaurant. Hier haal je de beste sushi van de stad. -
PREMIUMgouden pollepel
Aan de ‘rijsttafel’ in Italiaans buurtrestaurant Riso Bianco
Ze droomden er op het laatst van. Rijst! Duizenden rijstkorrels die op ze afvlogen. In dit buurtrestaurant hebben ze hun naam letterlijk genomen en zijn ze beretrots op hun knappe oven. Deze week in de rubriek De Gouden Pollepel: Riso Bianco. -
PREMIUMde Pollepel thuis
Bouillabaisse en fruit de mer van Café Marseille: niet te ingewikkeld, wel een tikkeltje ruig
Het nieuwe Café Marseille kan door de lockdown nog geen gasten ontvangen, maar heeft alvast wel een afhaalloket. Met hun ‘tasje Marseille’ haal je de lekkerste Zuid-Franse gerechten in huis. Die zijn een tikkeltje ruig soms, net als de Franse havenstad zelf.
-
PREMIUMPollepel thuis
In vakantiesfeer met Tosca’s homebox: tien gerechtjes om je vingers bij af te likken
Aan een lieflijk pleintje in het Oude Noorden zit het al net zo romantische restaurant(je) Tosca. Als hier het terras straks weer open gaat, is het alsof je op vakantie bent in je eigen stad. Met Tosca’s diner-box voor thuis proberen we alvast in de stemming te komen. -
PREMIUMDe Pollepel thuis
Mama Carmens (Spaanse) versie van de Rotterdamse kapsalon is vele malen lekkerder
Nieuw in Blijdorp: afhaalrestaurant De Spaanse Moeder van de familie Fontes de Albornoz. Moeder Carmen bereidt er zalige stoofpotjes volgens Catalaans familierecept. En ze bedacht een Spaanse versie van de Rotterdamse kapsalon, maar dan veel lekkerder. -
PREMIUMDe Pollepel Thuis
Bestel je de heerlijkste mezzes, krijg je er voor je deur een lied van eigenaresse Senay bij
Het had niet veel gescheeld of ook de ruiten van restaurant Dolice aan de Beijerlandselaan waren gesneuveld tijdens de avondklokrellen. Maar eigenaresse Senay Akdemir verdedigde haar restaurant ‘als een leeuwin’. Voor de Pollepel Thuis stond ze de volgende dag alweer in de keuken, alsof er niks gebeurd was. -
PREMIUMGouden Pollepel
Unique is uniek, maar om een andere reden
Voor de rubriek De Gouden Pollepel bezoekt en beoordeelt deze krant wekelijks een restaurant in het Groene Hart. Vandaag: Unique in Gouda.
-
PREMIUMGouden Pollepel
De Gouden Pollepel is terug en trapt af bij Villa Lokeend in Vinkeveen: niet de goedkoopste
Voor de rubriek De Gouden Pollepel bezoekt en beoordeelt deze krant wekelijks een restaurant in het Groene Hart. Vandaag: Villa Lokeend in Vinkeveen. -
PREMIUM
Hoe deze piepjonge restauranteigenaren (22 en 24 jaar) de coronatijd hebben overleefd
Je bent begin twintig, opent net een restaurant en dan slaat het coronavirus toe in Nederland. Het overkwam Delphine Thijssen (22) en Anthony Cornelisse (24). Het jonge stel opende in januari ’t Oude Raadhuys in Woubrugge, maar moest de boel halverwege maart tijdelijk weer sluiten. Terwijl er genoeg restaurants failliet gingen in die tijd, gooiden zij de deuren ná de lockdown weer vrolijk open. -
PREMIUM
De drie t’s van het vernieuwde Breuren: terras, traiteur en take away
Na veertien jaar wilden Ed en Wieteke Breuren iets anders met hun gelijknamige horecagelegenheid. De tafels en stoelen maakten plaats voor een toonbank en stellingen vol lekkers. Dochter Sjuul (22) zwaait de scepter in de vernieuwde zaak waar het draait om het terras, traiteur en take away. -
PREMIUMhier is uw bestelling!
Royaal dineren met een onvermoed pepertje in de afdronk, gewoon thuisbezorgd door El Rey
De restaurants zijn weer open en horeca-ondernemers zoeken hun weg op de nieuwe 1,5 meter werkvloer. Sommigen hebben hun terrassen aangepast, anderen blijven - ook nu nog - bezorgen. Zoals restaurant El Rey in Woerden. -
PREMIUMhier is uw bestelling!
Bij Robbert gaat door met take away: ‘We proberen allemaal te overleven’
De restaurants zijn weer open, en horecaondernemers zoeken hun weg op de nieuwe 1,5 meter werkvloer. Sommigen hebben hun terrassen aangepast, anderen blijven - ook nu nog - bezorgen. Proeflokaal Bij Robbert in Bodegraven gaat voorlopig door met ‘take away'.