Alle artikelen uit het dossier "Gouden Pollepel Haagsche Courant 19/20"
-
PREMIUM
Afhalen voor gevorderden bij Publique: ‘Veel plezier’
Restaurateurs bedenken nieuwe concepten en wij eten met ze mee. Het afhaalmenu bij Publique is conform de Bib Gourmand-titel. Dat betekent afhalen voor gevorderden. Die bib hebben ze natuurlijk niet zomaar.
-
PREMIUM
Dit restaurant is de winnaar van de Gouden Pollepel: ‘Een nieuw fenomeen dat horeca-imago in de stad opkrikt’
Yuzu heeft dit jaar de Gouden Pollepel-trofee gewonnen. Het trendy restaurant geïnspireerd op Japan pakt met het cijfer 8,1 de hoogste score in de eetcompetitie van deze krant.
-
PREMIUM
Serveerster brengt de vaart erin bij Mr. Smith na lauwe start
Het begint wat traag, maar de serveerster brengt de vaart erin. In de keuken wordt gescoord met sappige steak maar worden ook kansen gemist. De menukaart is soms lastig te volgen. Deze week gingen we langs bij Mr Smith voor de rubriek De Gouden Pollepel.
-
PREMIUM
Amélie, een fijne Franse nieuwkomer in town
Geen enkele andere gast dient zich deze avond aan, behalve de Pollepel-mevrouw met een toegewijde Frankrijkganger als tafelgenoot. Lekker dan... Inderdaad. Une soirée agréable. Deze week gingen wij langs bij Amélie voor de rubriek De Gouden Pollepel.
-
PREMIUM
Lokale keukenprinsen blazen nieuw leven in deze Aziatische keuken
In de Haagse regio gebeurt iets bijzonders. De Aziatische keuken wordt er nieuw leven ingeblazen door lokale keukenprinsen die het anders aanpakken. Nashipeer als equivalent voor babi pangang. Deze week gingen we langs bij restaurant Yuzu voor de rubriek Gouden pollepel.
-
PREMIUM
In minirestaurantjes is het internationaal sfeerproeven: ‘Met lekkere en minder geslaagde hapjes’
De sfeer mag wel wat ‘street-voller’ in deze wat braaf ogende foodhal. In de meeste minirestaurantjes is het gelukkig wel internationaal sfeerproeven. Met lekkere en minder geslaagde hapjes. Deze week gingen langs bij de Foodhallen voor de rubriek Gouden pollepel.
-
PREMIUM
‘Zelfs druivenkrenters van weleer zouden die ‘vreemde’ dolmades heerlijk hebben gevonden’
Een nieuwkomer die de Westlanders zal bevallen. Zelfs de druivenkrenters van weleer zouden die ‘vreemde’ dolmades vast heerlijk hebben gevonden. Niet de druif maar het blad daarvan is hier om op te vreten. Deze week gingen we voor de rubriek De Gouden Pollepel langs bij Milos.
-
PREMIUM
Dolce Amore is gezellig en eigen; geen voorspelbare horecatrends
Met een chef-kok afkomstig van Sicilië en een fijne ontvangst van de gastvrouw zijn hier de ingrediënten in huis voor een topmaal. De verwachtingen moeten we toch wat bijstellen. Warm is het zeker wel. Deze week gingen wij langs bij Dolce Amore voor de rubriek De Gouden Pollepel.
-
PREMIUM
Ethica biedt voer voor vrijdenkers met politiepaard op het menu
Ethica Zo duurzaam mogelijk werken met ingrediënten van dichtbij op je bord. Dat lukt met ganzen van Schiphol, rivierkreeften uit de buurtsloot en politiepaarden uit de omgeving. Voer voor vrijdenkers.
-
PREMIUM
The Gyros Club is de hippe nieuwe bewoner van de Grote Markt
De Grote Markt heeft een nieuwe bewoner. Een hippe gast met cocktails en hapjes in het schijnsel van roze neon. De provocerende tekst 'fuck social media' verleidt tot Instagram. De verse calamares ook.