Alle artikelen uit het dossier "Groene Hart in..."
-
PREMIUM
Toen wereldkampioen Atje Keulen-Deelstra in Zevenhuizen schaatste, kende niemand haar nog
Elke week duiken we in de geschiedenisboeken van het Groene Hart. Vandaag gaan we terug naar 1963, toen in Zevenhuizen een nationale wedstrijd kortebaanschaatsen voor vrouwen werd gehouden.
-
PREMIUM
Opening van de Rijnstraat was het droevigste feest van Woerden
Woerden vierde feest op woensdag 31 mei 1961. Die dag kreeg de stad haar bekendste winkelstraat erbij: de Rijnstraat. Toch was lang niet iedereen gelukkig. De Rijn, ooit een vaarroute die recht door het centrum liep, was immers dichtgegooid. Het Rijnfestival werd daarom het ‘droevigste feest van Woerden’ genoemd.
-
PREMIUM
Café de Harmonie stond in de jaren tachtig bomvol biljartgasten
Elke week duiken we in de geschiedenisboeken van het Groene Hart. Vandaag gaan we terug naar de jaren tachtig, waarin er in Moordrecht een beroemd café langs de IJssel stond: café de Harmonie. Het stamde uit 1875. Horeca-ondernemer Willem de Jong was er van 1980 tot 1999 eigenaar en verpachtte het café van 1990 tot 1999 aan Maarten Pronk.
-
PREMIUM
25 jaar geleden brandde oude dansschool af, een begrip in Woerden: ‘Mensen kregen hier verkering’
Elke week duiken we in de geschiedenisboeken van het Groene Hart. Vandaag gaan we terug naar 26 november 1995, een zwarte dag voor de familie Van Eijk uit Woerden. Een grote brand legde de voormalige dansschool De Kluis in de as. Deze Woerdense familie runde decennialang de populaire dansschool en uitgaansplek. ,,Het was zo’n mooie tijd.”
-
PREMIUM
Hoe Prins Claus in 1977 het Nationaal Ambachtsmuseum opende: ‘Een hele eer voor ons’
Elke week duiken we in de geschiedenisboeken van het Groene Hart. Vandaag gaan we terug naar 1977, toen het Nationaal Ambachtsmuseum in Haastrecht werd geopend.
-
PREMIUM
Deze eeuwenoude boerderij verhuisde naar het Openluchtmuseum: ‘Verbazingwekkend hoe het eruitzag’
In de zomer van 2002 reed een bijzonder transport over de A12. Vier diepladers vervoerden de gevels van een 17de eeuwse boerderij uit Hoogmade naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, waar het een nieuw leven kreeg.
-
PREMIUM
Dit is hoe Gouda naast kaas en stroopwafels ook bekend werd om zijn kaarsen
Gouda is bekend om kaas en stroopwafels, maar zeker ook om kaarsen. Hoe is dat laatste eigenlijk begonnen en hoe heeft dat zich ontwikkeld? En waar worden Gouda Kaarsen nu gemaakt?
-
PREMIUM
Hoe in 1970 de Sinterklaasintocht van Leimuiden eindigde in een zwarte dag
Elke week duiken we in de geschiedenisboeken van het Groene Hart. Vandaag gaan we terug naar 18 november 1970, toen de intocht van Sinterklaas in Leimuiden eindigde in een zwarte dag. De 48-jarige koetsier Klaas Post, die de Sint door het dorp zou rijden, kreeg een hartverlamming en stierf meteen.
-
PREMIUM
Gluren door het raampje naar het optreden van Johnny Kraaijkamp
Elke week duiken we in de geschiedenisboeken van het Groene Hart. Vandaag gaan we terug naar de jaren ‘60, toen Johnny Kraaijkamp optrad in Concordia in Haastrecht.
-
PREMIUM
Mevrouw Heemskerk was het gezicht van City Theater in Woerden
Elke week duiken we in de geschiedenisboeken van het Groene Hart. Vandaag gaan we terug naar 2002, waarin het City Theater in Woerden sloot.