Misstanden NOS Sport

 1. Tom Egbers: ‘Ik laat mij na vier decennia niet zomaar bij het grofvuil zetten’
  miljoen kijkers

  Tom Egbers: ‘Ik laat mij na vier decennia niet zomaar bij het grofvuil zetten’

  Presentator Tom Egbers (65) erkent dat hij ten overstaan van collega’s op de redactie van NOS Sport een vrouwelijke collega heeft uitgescholden met wie hij een affaire had gehad. Maar hij heeft haar nooit met de dood bedreigd door zijn vinger langs zijn keel te halen. De journalist is voorlopig niet op tv, maar vastbesloten terug te keren: ,,Ik laat me na vier decennia niet zomaar bij het grofvuil zetten.’’
 2. Jack van Gelder: ‘Als hoofdredactie had ingegrepen, hadden we hier niet over hoeven spreken’
  Video/Update

  Jack van Gelder: ‘Als hoofdredac­tie had ingegrepen, hadden we hier niet over hoeven spreken’

  Jack van Gelder heeft een zware week achter de rug. Dat vertelde hij maandagavond in HLF8, waarin hij na een week afwezigheid terugkeerde als tafelgast. De voormalig NOS Sport-coryfee wilde niet op details ingaan, maar sloot het onderwerp af met een duidelijke boodschap: ,,Als de hoofdredactie ooit goed had ingegrepen en in die incidenten was gedoken en de klachten van de mensen serieus had genomen, hadden we hier helemaal niet over hoeven spreken.”
 1. Omroepbaas Jan Slagter walgt van ‘trial by media’: ‘Als dit niet stopt, gebeuren er ongelukken’
  PREMIUM
  kwestie tom egbers

  Omroepbaas Jan Slagter walgt van ‘trial by media’: ‘Als dit niet stopt, gebeuren er ongelukken’

  Het publiekelijk veroordelen van bekende Nederlanders neemt de laatste tijd zulke extreme vormen aan dat er ‘binnenkort nog eens heel erge dingen gaan gebeuren’. Daarmee reageert omroepbaas Jan Slagter (69) op het onthullende artikel van de Volkskrant over aanhoudend grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. ,,Het is werkelijk bezopen wat er de laatste tijd allemaal gebeurt.”