Ophef rond Johan Derksen

 1. Radiozender Arrow Bluesbox weigert Johan Derksen te laten vallen: ‘Dit is één grote farce’
  PREMIUM
  steun voor derksen
  373

  Radiozen­der Arrow Bluesbox weigert Johan Derksen te laten vallen: ‘Dit is één grote farce’

  De bijna overal ontslagen Johan Derksen (73) verdwijnt hoogstwaarschijnlijk niet volledig van het publieke toneel. Bij de online-radiozender Arrow Bluesbox Radio mag de door velen verguisde analist driemaal per week zijn radioshow blijven presenteren, zo laat eigenaar Adrian Ossendrijver aan deze site weten. ,,Mensen als Johan Derksen moeten we blijven koesteren.”
 1. Ministers scherp op kaarsenaffaire-Derksen: ontluisterend en kwetsend
  met video

  Ministers scherp op kaarsenaf­fai­re-Derksen: ontluiste­rend en kwetsend

  Binnen het kabinet wordt scherp gereageerd op de affaire met Johan Derksen, die onder vuur ligt vanwege zijn bekentenis over zijn gedrag jaren geleden met een dronken en bewusteloze vrouw, en de manier waarop daarop in de talkshow is gereageerd. Onderwijsminister Robbert Dijkgraaf, die ook over emancipatie gaat, vindt het ‘ontluisterend wat er gebeurde en heel kwetsend, ook de rol van de omstanders die het gewoon weglachten’.
 1. Johan Derksen gaat excuses maken, maar justitie gaat zijn uitspraken over misbruik wel onderzoeken
  Update
  278

  Johan Derksen gaat excuses maken, maar justitie gaat zijn uitspraken over misbruik wel onderzoe­ken

  Het Openbaar Ministerie gaat de beweringen van Johan Derksen onderzoeken en roept betrokkenen op hun verhaal te doen. Derksen zei dinsdag in Vandaag inside dat hij ergens begin jaren zeventig een bewusteloze, dronken vrouw met een kaars had gepenetreerd - een dag later zwakte hij dat verhaal weer af. Derksen zelf spreekt van ‘een jeugdzonde’. Hoewel de presentator eerder weigerde sorry te zeggen, maakt Talpa bekend dat Derksen vanavond wél zijn excuses zal aanbieden.