Van Wieg Tot Graf Den Haag en omstreken

 1. Het bestaan was hard, maar Aad was harder: met hart en ziel ging hij voor zijn bedrijf en zijn familie
  PREMIUM
  van wieg tot graf

  Het bestaan was hard, maar Aad was harder: met hart en ziel ging hij voor zijn bedrijf en zijn familie

  Hij werd geboren als Aad Buijs in een Haagse familie in de Schilderswijk. Thuis was het niet altijd gezellig. Hij was 14 toen z’n vader overleed en hij de kostwinner werd van het gezin. Het bestaan was hard, maar Aad was harder. Hij werkte van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, met een lach, bij de groenteboer en overal waar wat te verdienen viel. Die werklust werd gezien en gewaardeerd door de familie Sprenkels. Een Haagse glazenwassersfamilie die hem onder hun hoede nam. Deze keer in de rubriek Van Wieg Tot Graf het levensverhaal van Aad Blanco (19 mei 1947 – 31 maart 2022)
 1. Pieter had pijn in z'n hart, maar werd getroost door de klanken van een kerkorgel
  PREMIUM
  van wieg tot graf

  Pieter had pijn in z'n hart, maar werd getroost door de klanken van een kerkorgel

  Pieter was een Scheveningse jongen uit de Van der Werffstraat die tot zijn ontzetting meemaakte dat ouderlingen van de Oud Gereformeerde Gemeente bepaalden dat de radio van het gezin moest verdwijnen. De vijftienjarige Pieter hield van muziek en van zijn vooruitstrevende vader die even daarvoor, na een ziekbed, was overleden. Deze keer in de rubriek Van Wieg Tot Graf het levensverhaal van Pieter Baak (9 april 1948 – 18 maart 2022).
 2. Toos was bij leven al een legende: ze zei wat ze dacht en dat was lang niet altijd keurig
  PREMIUM
  Van wieg tot graf

  Toos was bij leven al een legende: ze zei wat ze dacht en dat was lang niet altijd keurig

  Toos van der Drift was bij leven al een legende. Iedereen in Den Hoorn kende haar. Ze was nog maar een baby toen haar vader tijdens zijn werk als verhuizer, door een ongeval met een vrachtwagen, overleed. Haar moeder bleef achter met vier kleine kinderen: Toos en haar drie oudere broertjes. Deze keer in de rubriek Van Wieg Tot Graf het levensverhaal van: Toos van der Drift – van der Spek (9 september 1928 – 23 december 2021).