Volledig scherm
Illustratiefoto. © Google Map's Street View

Aa en Hunze pleit voor onderzoek naar fietssnelweg tussen Gasselte en stad Groningen

De gemeente Aa en Hunze wil dat de provincie Drenthe onderzoekt of er een snelfietsroute over de Hondsrug kan komen. Die moet dan worden aangelegd van Gasselte naar Groningen.

Gisteravond diende de PvdA in de gemeenteraad van Aa en Hunze tijdens de begrotingsbehandeling een motie in waarin wordt gevraagd om een studie naar een dergelijke fietssnelweg. Vrijwel alle partijen ondersteunen de oproep.

Wethouder Henk Heijerman (Gemeentebelangen) heeft het ook omarmd en beloofde dit namens Aa en Hunze neer te leggen bij de verantwoordelijk Drentse gedeputeerde: Cees Bijl (PvdA).

Volledig langs N34

De PvdA vindt het belangrijk dat er bij het onderzoek naar een mogelijke fietssnelweg tussen Gasselte en Groningen wordt gekeken of dit tegelijkertijd met de aanpak van de N34 kan gebeuren. De fietssnelweg zou dan volledig langs de N34 moeten lopen.

Aa en Hunze wil dit samen oppakken met buurgemeente Tynaarlo, de provincie Drenthe, het Recreatieschap en de Fietsersbond. De PvdA Aa en Hunze hoopt dat een eventuele nieuwe route voor de fiets aangesloten kan worden op een andere snelfietsroute: de Groene As (die loopt van Assen naar Groningen).

  1. Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid wil niet reageren op knip-en-plakwerk-kritiek uit Drenthe

    Nationaal Coördina­tor Terrorisme­be­strij­ding en Veiligheid wil niet reageren op knip-en-plak­werk-kri­tiek uit Drenthe

    De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid wil niet inhoudelijk reageren op de kritiek die burgemeester Jan Seton van Borger-Odoorn deze week uitte op een rapport uit 2018. Die zei dat het rapport waarin ‘extremistisch verzet tegen windturbines’ in Groningen en Drenthe werd beschreven, enkel en alleen was gebaseerd op berichten uit de media.