Deelnemers van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) terwijl ze op de afrit van de A28 bij Staphorst door tegendemonstranten worden tegengehouden. De tegendemonstranten, van wie enkelen hun gezicht zwart hadden geschminkt, wilden voorkomen dat KOZP de intocht van sinterklaas in het dorp zou bereiken.
Volledig scherm
Deelnemers van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) terwijl ze op de afrit van de A28 bij Staphorst door tegendemonstranten worden tegengehouden. De tegendemonstranten, van wie enkelen hun gezicht zwart hadden geschminkt, wilden voorkomen dat KOZP de intocht van sinterklaas in het dorp zou bereiken. © ANP / ANP

Aantal verdachten in Staphorst-zaak meldt zich bij politie na uitzending Opsporing Verzocht

Een aantal verdachten van het belagen van demonstranten rondom de sinterklaasintocht in Staphorst heeft zich gemeld bij de politie. Dat meldt een woordvoerder van de politie vandaag. Het tv-programma Opsporing Verzocht meldde gisterenavond dat enkele relschoppers naar de politie waren gegaan vanwege de herkenbare beelden die het programma had gedeeld. Hoeveel verdachten het zijn en of zij eventueel zijn aangehouden kon de woordvoerder niet zeggen.