Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Agressieve crimineel jaagt bezoekers wokrestaurant Pesse stuipen op het lijf (straf voor mishandeling en bedreiging)

Een bezoeker van wokrestaurant Happy Grill in Pesse is mishandeld en ernstig bedreigd door een andere gast. Dat bleek vrijdag bij de politierechter in Assen.

Het slachtoffer zat 29 mei van dit jaar met vrienden op terras van het restaurant in Pesse. Hij zag dat de verdachte (34) uit Haarlem parkeerde op een invalideparkeerplaats terwijl hij duidelijk kerngezond was. Het was heel druk de bewuste woensdag, een dag voor Hemelvaart.

Meteen agressief

De terrasbezoeker wilde de foutparkeerder aanspreken en vroeg of hij iets mocht vragen. Daarop zou de verdachte meteen agressief hebben gereageerd. Uit verklaringen van het slachtoffer en getuigen, onder wie een medewerker van het restaurant, blijkt dat de Haarlemmer de man met kracht bij de arm heeft gegrepen. Daarna pakte hij het slachtoffer bij de keel en duwde hem achterover.

Bij de val die volgde raakte de terrasbezoeker gewond aan de arm. De verdachte liep richting de ingang van het restaurant. Voordat hij naar binnen ging, riep hij tegen het slachtoffer dat hij net uit de gevangenis kwam.

Pistoolgebaar

Toen de verdachte weer naar buiten kwam, begon hij foto’s te maken van het slachtoffer. Volgens de rechter leek het erop dat hij de foto’s naar iemand stuurde. De Haarlemmer zei dreigend: ,,Je krijgt vanavond nog bezoek. Ik weet je te vinden.” Ook zou hij een pistoolgebaar naar de man hebben gemaakt. De politie was ondertussen gebeld en nam de verdachte mee. De rechter zei dat het slachtoffer stond te trillen als een rietje.

Een maand gevangenisstraf

De Haarlemmer is een bekende van de politie. Hij is al vaak veroordeeld voor mishandeling. De verdachte zit nu vast op verdenking van afpersing. Hij was niet bij de zitting aanwezig. De officier vindt het heel heftig wat de man in Pesse heeft gedaan. ,,Het gaat om mishandeling en ernstige bedreiging op een plek waar mensen lekker uit eten zijn.” De politierechter noemt zijn agressieve gedrag buitenproportioneel. De verdachte is conform de eis van de officier veroordeeld tot een maand gevangenisstraf.