Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Algerijnse brillendief snel gepakt dankzij groepsapp winkeliers Meppel

Een brillendief is dankzij de groepsapp van winkeliers in Meppel kort na een diefstal bij Hans Anders opgepakt. De 31-jarige verdachte Algerijn moest maandag voor de politierechter in Assen verschijnen.

De man was 5 april in de winkel van Hans Anders in Meppel. Volgens de winkelmedewerker pakte hij twee brillen uit een rek. Hij liep daarna de winkel uit met een bril. De winkelier verspreidde het signalement via de groepsapp van middenstanders in de binnenstad. ,,De politie kan daar ook op”, zei de politierechter.

Ook gestolen broeken in rugtas

De verdachte is vrij snel gepakt aan de Grote Akkerstraat. De gestolen bril had hij op. De man verklaarde dat het zijn eigen bril was. Hij zei dat hij bijziend was. Maar de bril had geen glazen op sterkte. Bovendien kwam het serienummer overeen met de gestolen bril. In de rugzak van de Algerijn zaten ook nog vijf gloednieuwe broeken. Onderzoek wijst uit dat de kleding is gestolen bij kledingzaak New Coast in Meppel.

Een dag in Nederland

De verdachte was maandag niet op de zitting van de politierechter in Assen. De man was pas een dag in Nederland toen hij de diefstallen pleegde. De Algerijn zit nu vermoedelijk in vreemdelingenbewaring, omdat hij uitgezet wordt. De man is veroordeeld tot 11 dagen cel, waarvan 8 dagen voorwaardelijk.

  1. Enige genderneutrale nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    Enige genderneu­tra­le nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    In het Wildlands-dierenpark in Emmen is het 11-jarige nijlpaard Hasana overleden. Omdat de dood van het dier onverwacht kwam en het park wilde weten hoe zij was gestorven, is ze overgebracht naar de Universiteit van Utrecht. Daar bleek iets heel bijzonders: Hasana bleek genderneutraal te zijn met zowel vrouwelijke als mannelijke kenmerken. Het is voor zover bekend het enige nijlpaard dat ooit met deze kenmerken is vastgelegd.